цибулевий суп

Цибулевий суп

цибулевий суп

Цибулевий суп

Цибулевий суп – страва дуже давня і відома ще з античних часів. Сьогодні цибулевий суп – класичний рецепт французької кухні, ви знайдете його в більшості французьких кухарських книг і меню ресторанів. Готується він досить типово, відрізняється рецепт від рецепта хіба що сортами цибулі і кольором вина. Щоб приготувати класичний цибулевий суп, вам знадобиться духовка з верхнім грилем.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година 5 хвилин
Загальний час: 1 година 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 tbsp Оливкової олії
  • 30 g Вершкового масла
  • 7 qt Цибулин
  • 1 tbsp Муки
  • 2 l бульйону яловичого або курячого
  • 0.5 cups Червоного вина або насиченого пива
  • Мускатний горіх, сіль, перець
  • 200 g Твердого сиру
  • 4 qt шматки черствуватого хліба
  • 1 Зубчик часнику

Кроки приготування

  • Цибулю розрізати на четверо і тоді нарізати тонкими скибками
  • В достатньо глибокій каструлі розтопити масло з оливковою олією, додати цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, готувати її до прозорості протягом 15 хв. Тоді збільшити вогонь і дати їй карамелізуватись, приблизно 15 хв не перестаючи помішувати і не даючи приставати до дна. Влити вино або пиво і дати йому повністю випаруватись.
  • Додати муку, добре вимішати і готувати 1-2 хв.
  • Додати бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати протягом 30 хв. Бульйон повинен википіти приблизно до половини. Тільки тепер посолити і поперчити.
  • Розігріти гриль. Натерти грінки зубчиком часнику. Сир натерти на грубу тертку. Суп розлити в чотири термостійкі посудини, в яких він буде подаватись. Ідеально підійдуть горшечки для чанах. Зверху кожного горшечка, на суп, покласти шматок хліба чи 2 шматки багету, посипати сиром і поставити під гриль на 5 хв.
  • Подавати негайно, посипавши свіжозмеленим перцем.
Прокрутка до верху