Цибулевий суп
Цибулевий суп – страва дуже давня і відома ще з античних часів. Сьогодні цибулевий суп – класичний рецепт французької кухні, ви знайдете його в більшості французьких кухарських книг і меню ресторанів. Готується він досить типово, відрізняється рецепт від рецепта хіба що сортами цибулі і кольором вина. Щоб приготувати класичний цибулевий суп, вам знадобиться духовка з верхнім грилем.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 tbsp Оливкової олії
- 30 g Вершкового масла
- 7 qt Цибулин
- 1 tbsp Муки
- 2 l бульйону яловичого або курячого
- 0.5 cups Червоного вина або насиченого пива
- Мускатний горіх, сіль, перець
- 200 g Твердого сиру
- 4 qt шматки черствуватого хліба
- 1 Зубчик часнику
Кроки приготування
- Цибулю розрізати на четверо і тоді нарізати тонкими скибками
- В достатньо глибокій каструлі розтопити масло з оливковою олією, додати цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, готувати її до прозорості протягом 15 хв. Тоді збільшити вогонь і дати їй карамелізуватись, приблизно 15 хв не перестаючи помішувати і не даючи приставати до дна. Влити вино або пиво і дати йому повністю випаруватись.
- Додати муку, добре вимішати і готувати 1-2 хв.
- Додати бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати протягом 30 хв. Бульйон повинен википіти приблизно до половини. Тільки тепер посолити і поперчити.
- Розігріти гриль. Натерти грінки зубчиком часнику. Сир натерти на грубу тертку. Суп розлити в чотири термостійкі посудини, в яких він буде подаватись. Ідеально підійдуть горшечки для чанах. Зверху кожного горшечка, на суп, покласти шматок хліба чи 2 шматки багету, посипати сиром і поставити під гриль на 5 хв.
- Подавати негайно, посипавши свіжозмеленим перцем.