Ви легко можете зберігати готові тортильї у морозилці до 6 місяців. Але необхідно відділити одну від одної шаром пергаменту. Тоді загорнути у фольгу і заморозити. Щоби розморозити тортильї – залиште їх при кімнатній температурі або покладіть на 15-20 секунд у мікрохвильову піч.
Дивіться також рецепт мексиканського тако.
Тортилья пшенична
Для приготування цих ніжних та м'яких тортиль вам знадобиться лише 4 інгредієнти та приблизно 1 год часу. Після чого ви можете їсти їх замість хліба або готувати домашні тако, що, без сумніву, стануть однієї з улюблених страв.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 440 g пшеничного борошна
- 110 g смальцю
- 1 cups гарячої води
- 1 tbsp солі
Кроки приготування
- У мисці змішати борошно з сіллю.
- Нагріти в більшій посудині до гарячої воду, але не кип'ятити, додати смалець, щоби розтопився.
- Вилити воду з розтопленим смальцем до борошна і місити протягом 15 хв. Якщо у вас є спеціальний міксер, використовуйте гак для замішування тіста. Якщо ні - просто місіть руками, поки тісто перестане липнути і стане однорідним та гладким.
- Розділіть тісто на 12 рівних частин, зформуйте з кожної частини кулю, накрийте чистим рушником і залиште на 30 хв.
- Після 30 хв поставте на вогонь суху пательню з плоским дном. Посипте борошном робочу поверхню та качалку. Беріть по одній кульки тіста і розплющуйте їх руками обертаючи навколо своєї осі. Якщо тісто надто пружне - можна дати йому постояти ще трохи.
- Розкачуйте кожну паляничку поки вона не стане тонкою і трохи прозорою.
- Покладіть тортилью на розпечену пательню, тісто почне трохи надуватись, так повинно бути. Через хвилину перевірне колір тортильї зі сторони пательні, повинні з'явитися коричневі плями, якщо їх немає - збільшіть вогонь. Якщо плями чорні - зменшіть. Коли тортилья готова з одного боку - переверніть її на іншу і готуйте ще 30-40 секунд.
- Готові тортильї викладайте стопкою на тарілку і накривайте чистим рушником щоби зберігати тепло. Найкраще подавати їх поки вони не вистигли.