Подаємо чудовий та ніжний смаколик до святкового столу!
Торт снікерс з арахісом
Класичний торт снікерс з арахісом – дуже ніжний, він значно смачніший за батончики. Готується торт снікерс в домашніх умовах дуже просто. Прикрасити його можна за власним бажанням, наприклад повністю обсипати арахісом або покрити глазур'ю. Спеціально для вас неперевершений торт снікерс українською – простий рецепт смачного тортика для справжніх ласунів!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для коржів:
- 2 великих яйця
- 120 g цукру
- 220 g сметани
- 2 tbsp какао
- 200 g пшеничного борошна
- 2 tsp розпушувача
- 40 g вершкового масла
Для масляно-заварного крему:
- 300 g цукру
- 400 g вершкового масла
- 600 ml молока
- 4 tbsp кукурудзяного крохмалю
- 2 tsp ванільного цукру
Для масляного крему зі згущеним молоком:
- 200 g вершкового масла
- 300 g вареного згущеного молока
- 300 g арахісу
Для прикрашання:
- 1 tsp какао
- 100 g арахісу
Кроки приготування
- У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та збиваємо міксером до утворення світлої пишної піни.
- Додаємо сметану та розмішуємо вінчиком.
- Змішаємо разом какао, просіяне борошно та розпушувач і додаємо в миску. Перемішуємо вінчиком до отримання однорідного густого тіста.
- Вершкове масло розтопимо та увіллємо до тіста, ретельно розмішаємо.
- У формі діаметром 18-20 см з пергаментним папером почергово випікаємо два коржі для торта снікерс при температурі 180°С протягом 25 хвилин.
- Спершу приготуємо масляно-заварний крем. Для цього в каструльку увіллємо 500 мл молока, додаємо цукор і ванільний цукор. Доводимо до кипіння, помішуючи.
- У решті 100 мл молока розводимо крохмаль і тонкою цівкою вливаємо у киплячий молочний сироп. Постійно помішуючи, варимо крем до загустіння.
- Готовий заварний крем переливаємо в миску та залишаємо охолоджуватися. Щоб зверху не утворилася скоринка, щільно накриваємо крем харчовою плівкою.
- Коли заварна частина крему повністю охолоне, почнемо збивати міксером м'яке вершкове масло. Не припиняючи збивати, додаємо невеликими порціями заварний крем.
- Для приготування крему зі згущеним молоком збиваємо м'яке масло, додаємо до нього варене згущене молоко та знову збиваємо до однорідності.
- Додаємо у крем подрібнений смажений арахіс і перемішуємо.
- У роз'ємну форму, в якій випікається торт, викладаємо один корж та змащуємо шаром масляно-заварного крему. Зверху викладаємо шар крему зі згущеним молоком і арахісом. Знову викладаємо шар масляно-заварного крему.
- Накриваємо крем другим коржем, виклавши його рівною стороною вгору. У такому вигляді поставимо торт снікерс у холодильник мінімум на 2 години, щоб він застиг.
- У крем, що залишився, додаємо чайну ложку какао та перемішуємо. Виймаємо торт із форми та з усіх боків змащуємо шоколадним кремом. Боки торта прикрашаємо подрібненим арахісом. Решту крему викладаємо у кондитерський мішок із фігурною насадкою та прикрашаємо торт завитками крему.
- Торт снікерс готовий. Поставимо його в холодильник ще на 1-2 години, щоб настоявся.