blank

Торт снікерс з арахісом

Подаємо чудовий та ніжний смаколик до святкового столу! 

blank

Торт снікерс з арахісом

Класичний торт снікерс з арахісом – дуже ніжний, він значно смачніший за батончики. Готується торт снікерс в домашніх умовах дуже просто. Прикрасити його можна за власним бажанням, наприклад повністю обсипати арахісом або покрити глазур'ю. Спеціально для вас неперевершений торт снікерс українською – простий рецепт смачного тортика для справжніх ласунів!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 2 години 30 хвилин
Загальний час: 2 години 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Для коржів:

  • 2 великих яйця
  • 120 g цукру
  • 220 g сметани
  • 2 tbsp какао
  • 200 g пшеничного борошна
  • 2 tsp розпушувача
  • 40 g вершкового масла

Для масляно-заварного крему:

  • 300 g цукру
  • 400 g вершкового масла
  • 600 ml молока
  • 4 tbsp кукурудзяного крохмалю
  • 2 tsp ванільного цукру

Для масляного крему зі згущеним молоком:

  • 200 g вершкового масла
  • 300 g вареного згущеного молока
  • 300 g арахісу

Для прикрашання:

  • 1 tsp какао
  • 100 g арахісу

Кроки приготування

  • У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та збиваємо міксером до утворення світлої пишної піни.
  • Додаємо сметану та розмішуємо вінчиком.
  • Змішаємо разом какао, просіяне борошно та розпушувач і додаємо в миску. Перемішуємо вінчиком до отримання однорідного густого тіста.
  • Вершкове масло розтопимо та увіллємо до тіста, ретельно розмішаємо.
  • У формі діаметром 18-20 см з пергаментним папером почергово випікаємо два коржі для торта снікерс при температурі 180°С протягом 25 хвилин.
  • Спершу приготуємо масляно-заварний крем. Для цього в каструльку увіллємо 500 мл молока, додаємо цукор і ванільний цукор. Доводимо до кипіння, помішуючи.
  • У решті 100 мл молока розводимо крохмаль і тонкою цівкою вливаємо у киплячий молочний сироп. Постійно помішуючи, варимо крем до загустіння.
  • Готовий заварний крем переливаємо в миску та залишаємо охолоджуватися. Щоб зверху не утворилася скоринка, щільно накриваємо крем харчовою плівкою.
  • Коли заварна частина крему повністю охолоне, почнемо збивати міксером м'яке вершкове масло. Не припиняючи збивати, додаємо невеликими порціями заварний крем.
  • Для приготування крему зі згущеним молоком збиваємо м'яке масло, додаємо до нього варене згущене молоко та знову збиваємо до однорідності.
  • Додаємо у крем подрібнений смажений арахіс і перемішуємо.
  • У роз'ємну форму, в якій випікається торт, викладаємо один корж та змащуємо шаром масляно-заварного крему. Зверху викладаємо шар крему зі згущеним молоком і арахісом. Знову викладаємо шар масляно-заварного крему.
  • Накриваємо крем другим коржем, виклавши його рівною стороною вгору. У такому вигляді поставимо торт снікерс у холодильник мінімум на 2 години, щоб він застиг.
  • У крем, що залишився, додаємо чайну ложку какао та перемішуємо. Виймаємо торт із форми та з усіх боків змащуємо шоколадним кремом. Боки торта прикрашаємо подрібненим арахісом. Решту крему викладаємо у кондитерський мішок із фігурною насадкою та прикрашаємо торт завитками крему.
  • Торт снікерс готовий. Поставимо його в холодильник ще на 1-2 години, щоб настоявся.
Прокрутка до верху