Торт бите скло

“Бите скло”

Торт із желе «бите скло» – це просто й смачно 

Звичайно, приготування желейного торта потребує трохи часу, але процес можна полегшити, якщо звечора приготувати різнокольорове желе з пакетів, а на другий день все завершити.

Торт «бите скло» з крекером

А ще можна спробувати рецепт «бите скло» з фруктами, ягодами, бісквітом, крекером. Ягоди й фрукти найкраще додавати до желе з пакетів для одночасного застигання. А крекер висипати у форму з подрібненими шматочками желе й перемішати перед заливанням сметанною масою.

Торт бите скло

"Бите скло"

Іноді хочеться приготувати на десерт щось легке і швидке. Один з таких необтяжливих рецептів – торт без випічки «бите скло». Рецепт дуже простий – містить желе й сметану, варіацій можна запропонувати безліч. Завдяки яскравим кольорам десерт стане чудовою прикрасою будь-якого столу. А щоб приготувати торт «бите скло», зовсім не потрібно великого кулінарного досвіду.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 1 година 20 хвилин
Приготування: 5 хвилин
Загальний час: 1 година 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 ml сметани 20%
  • 3 tbsp желатину швидкорозчинного
  • 100 g цукру
  • 3 пакети желе різних кольорів
  • 6 qt одноразових пластикових стаканчиків

Кроки приготування

  • Замочуємо желатин водою, перемішуємо й залишаємо для набухання на 15-20 хвилин.
  • З желе у пакетах – кожну порцію окремо, приготуємо желе для десерту «бите скло», але використовуємо води вдвічі менше.
  • Виливаємо готове желе у пластикові скляночки й охолоджуємо у холодильнику.
  • Коли желе охолоне, ножицями розрізаємо пластик, щоб отримати желе цілим. Нарізаємо його на шматочки – кубики, трикутники, й викладаємо у глибокий посуд, у який попередньо вкладаємо харчову плівку. Так потім можна буде легко вийняти готовий торт «бите скло» з форми.
  • Желатин розігріємо на водяній бані до повного розчинення.
  • Збиваємо сметану з цукром до пишної маси. Поступово додаємо, продовжуючи збивати, розчинений желатин.
  • Готовою сумішшю заливаємо наш десерт «бите скло» й відправляємо у холодильник на 3-4 години.
  • Готовий желейний торт обережно перевертаємо на блюдо й прикрашаємо.
Прокрутка до верху