Торт із желе «бите скло» – це просто й смачно
Звичайно, приготування желейного торта потребує трохи часу, але процес можна полегшити, якщо звечора приготувати різнокольорове желе з пакетів, а на другий день все завершити.
Торт «бите скло» з крекером
А ще можна спробувати рецепт «бите скло» з фруктами, ягодами, бісквітом, крекером. Ягоди й фрукти найкраще додавати до желе з пакетів для одночасного застигання. А крекер висипати у форму з подрібненими шматочками желе й перемішати перед заливанням сметанною масою.
"Бите скло"
Іноді хочеться приготувати на десерт щось легке і швидке. Один з таких необтяжливих рецептів – торт без випічки «бите скло». Рецепт дуже простий – містить желе й сметану, варіацій можна запропонувати безліч. Завдяки яскравим кольорам десерт стане чудовою прикрасою будь-якого столу. А щоб приготувати торт «бите скло», зовсім не потрібно великого кулінарного досвіду.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 ml сметани 20%
- 3 tbsp желатину швидкорозчинного
- 100 g цукру
- 3 пакети желе різних кольорів
- 6 qt одноразових пластикових стаканчиків
Кроки приготування
- Замочуємо желатин водою, перемішуємо й залишаємо для набухання на 15-20 хвилин.
- З желе у пакетах – кожну порцію окремо, приготуємо желе для десерту «бите скло», але використовуємо води вдвічі менше.
- Виливаємо готове желе у пластикові скляночки й охолоджуємо у холодильнику.
- Коли желе охолоне, ножицями розрізаємо пластик, щоб отримати желе цілим. Нарізаємо його на шматочки – кубики, трикутники, й викладаємо у глибокий посуд, у який попередньо вкладаємо харчову плівку. Так потім можна буде легко вийняти готовий торт «бите скло» з форми.
- Желатин розігріємо на водяній бані до повного розчинення.
- Збиваємо сметану з цукром до пишної маси. Поступово додаємо, продовжуючи збивати, розчинений желатин.
- Готовою сумішшю заливаємо наш десерт «бите скло» й відправляємо у холодильник на 3-4 години.
- Готовий желейний торт обережно перевертаємо на блюдо й прикрашаємо.