blank

Листкове тістечко Мільфей з полуницями

 

blank

Листкове тістечко Мільфей з полуницями

Листкове тістечко з кремом – абсолютно незамінний десерт, в ньому поєднуються хрумкість та невагомість листкового тіста з легкою свіжістю заварного крему. Такий десерт дуже універсальний, він пасує до найрізноманітніших меню чи просто до чашки чаю в пообідній час. А сьогодні ми пропонуємо вам скористатись сезоном полуниць та приготувати тістечко Мільфей з полуницями.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 700 g полуниць
  • 3 листи слойоного тіста

Крем

  • 1 l молока
  • 200 g цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 100 g борошна
  • 4 жовтки

Кроки приготування

  • Кожен з листів тіста вистелити на бритванку, наколоти виделкою і спекти при температурі 170 градусів до золотого кольору. Дати охолонути
  • Приготувати крем (https://fayni-recepty.com.ua/retsept/zavarnyi-krem/). Накрити посудину з кремом харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 год.
  • Коли крем охолоне, перекласти його у кулінарний мішок. Полуниці нарізати половинками, четвертинками чи плястерками, залежно від вподобань. Викласти крем з кулінарного мішка суцільним шаром чи кульками на лист тіста, зверху розкласти полуниці, накрити другим листом тіста і повторити. Аналогічно зробити і з третім листом. При бажанні зверху можна прикрасити м’ятою чи притрусити какао. Подавати охолодженим.
Прокрутка до верху