Листкове тістечко Мільфей з полуницями
Листкове тістечко з кремом – абсолютно незамінний десерт, в ньому поєднуються хрумкість та невагомість листкового тіста з легкою свіжістю заварного крему. Такий десерт дуже універсальний, він пасує до найрізноманітніших меню чи просто до чашки чаю в пообідній час. А сьогодні ми пропонуємо вам скористатись сезоном полуниць та приготувати тістечко Мільфей з полуницями.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 700 g полуниць
- 3 листи слойоного тіста
Крем
- 1 l молока
- 200 g цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 100 g борошна
- 4 жовтки
Кроки приготування
- Кожен з листів тіста вистелити на бритванку, наколоти виделкою і спекти при температурі 170 градусів до золотого кольору. Дати охолонути
- Приготувати крем (https://fayni-recepty.com.ua/retsept/zavarnyi-krem/). Накрити посудину з кремом харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 год.
- Коли крем охолоне, перекласти його у кулінарний мішок. Полуниці нарізати половинками, четвертинками чи плястерками, залежно від вподобань. Викласти крем з кулінарного мішка суцільним шаром чи кульками на лист тіста, зверху розкласти полуниці, накрити другим листом тіста і повторити. Аналогічно зробити і з третім листом. При бажанні зверху можна прикрасити м’ятою чи притрусити какао. Подавати охолодженим.