Смачного!
Тістечка макаруни
Мініатюрне тістечко макаруни – це вишуканий десерт родом з Франції. Дві половинки повітряного печива з мигдального борошна та насичений шоколадний ганаш, який утримує їх разом. Щоб приготувати макаруни в домашніх умовах, перш за все, необхідні гарні ваги. Точність – необхідна умова покрокового рецепта справжніх макарунів, які завоювали серця багатьох ласунів.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Мигдальне тісто:
- 100 g мигдального борошна
- 100 g цукрової пудри
- 37 g яєчного білка
Італійська меренга:
- 100 g цукру
- 37 g яєчного білка
- 27 ml води
Шоколадний ганаш:
- 50 g шоколаду
- 30 ml вершків
Кроки приготування
- Просіваємо борошно з пудрою через дрібне сито, щоб позбутися від великих шматочків, які завжди є у мигдальному борошні. Додаємо у суміш рівно 37 г яєчних білків і поки залишаємо все на столі.
- Приготуємо італійську меренгу – саме цей білковий крем стане другою складовою тіста для тістечок макаронів. У невелику каструльку або сотейник наливаємо воду та насипаємо цукор. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. З цього моменту цукровий сироп варимо на мінімальному вогні близько 5-6 хвилин до температури 90-95°С.
- Збиваємо білки на високих оборотах до білосніжної стійкої та щільної піни.
- Знімаємо цукровий сироп з плити та тонкою цівкою наливаємо у збиті білки, продовжуючи збивати. Ллємо гарячий сироп, не торкаючись стінок посуду або вінчиків міксера. Якщо сироп потрапить на стінку, відразу ж кристалізується, а якщо на вінчик, швидко охолоне та намотається карамельною ниткою.
- Коли весь цукровий сироп виявиться в мисці, продовжуємо збивати італійську меренгу до тих пір, поки вона не охолоне градусів до 35-40°С. В результаті правильна меренга добре тримає форму, щільна, глянцева, не рухається, якщо перевернути миску.
- За допомогою лопатки перемішуємо суміш борошна та пудри з яєчними білками. Перекладаємо в миску італійську меренгу та вимішуємо її лопаткою за годинниковою стрілкою, повертаючи миску в протилежному напрямку. Досвідчені кондитери стверджують, що для правильної консистенції тіста потрібно рівно 50 рухів лопаткою. При правильному замісі тісто має стати не тільки гладким та однорідним, але стікати з лопатки широкою цівкою.
- Перекладаємо тісто в кондитерський мішок.
- Зі зворотного боку пергаментного паперу простим олівцем малюємо кружечки діаметром 3 см. Потім перевернемо папір і покладемо на деко лицьовою стороною вгору. Тримаємо кулінарний мішок строго вертикально над папером та видавлюємо тісто відповідно до намальованих кружечків.
- Далі залишаємо деко на столі на 30-60 хвилин, щоб тісто покрилося скоринкою та перестало бути липким.
- Випікаємо половинки тістечок у заздалегідь розігрітій духовці на середньому рівні при 140-150°С протягом 15-17 хвилин.
- Мигдальне печиво легко відходить від пергаменту, нижня сторона виходить гладкою та світлою.
- Щоб приготувати шоколадний ганаш, у мисці гарненько нагріваємо вершки та кладемо шматочки шоколаду. Виделкою все швидко перемішуємо до отримання однорідного, гладкого і блискучого шоколадного ганаша. «Начинку можна зробити з чого завгодно: варення, заварний крем, конфітюр, джем, густий соус – що душа забажає. Головне, щоб начинка тримала форму»
- Наносимо начинку за допомогою ложки або кулінарного мішка на перевернуті половинки. Накриваємо половинку з начинкою відповідною кришкою та акуратно притискаємо.
- Таким чином збираємо всі тістечка макаруни. Зберігаємо готовий десерт в холодильнику, а подаємо через добу витримки. Саме тоді всі смаки складових тістечок об'єднуються, утворюючи гармонію та завершеність.