blank

Яблучний пиріг

blank

Яблучний пиріг

Є кілька рецептів яблучного пирога, але особливим завжди буде традиційний рецепт французького Tarte aux pommes. Здається, що рецепт надто простий, але тут не просто розмазати яблучне пюре, викласти яблука і швидко запекти все у перегрітій духовці! Тут все навпаки. Готуємо яблучний пиріг не кваплячись, як справжні французи.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1.5 tsp ванільного цукру
  • 280 g листкового тіста
  • 30 g масла
  • 6 яблук Голден

Кроки приготування

  • Чистимо і нарізаємо 4 яблука.
  • Кладемо яблука у каструлю з невеликою кількістю води (1 склянка або 2). Добре перемішуємо. Коли яблука почнуть розм'якшуватися, додаємо один або півтора пакетики ванільного цукру. За потреби доливаємо трохи води.
  • Коли яблука перестануть бути твердими і почнуть розлізатись, начинка готова.
  • Поки вариться начинка, чистимо і розрізаємо на четвертинки останні два яблука, а потім нарізаємо четвертинки тонкими смужками (ми їх потім викладатимемо поверх начинки).
  • Розігріваємо духовку до 210°C .
  • Даємо начинці трохи охолонути, розкачуємо пісочне тісто у формі та наколюємо його виделкою.
  • Виливаємо начинку на тісто і викладаємо скибочки яблук по спіралі або у кілька кіл, як кому більше подобається! Зверху кладемо шматочки вершкового масла.
  • Ставимо у духовку і випікаємо максимум 30 хвилин. Важливо стежити за часом приготування. Можна додати трохи ванільного цукру до пирога під час випікання, щоб він трохи карамелізувався.
Прокрутка до верху