Сирники: оригінальні рецепти
Рецептів сирників є дуже багато. Утім, який би рецепт ви не взяли за основу, давній бабусин чи новітній з просторів інтернету, сирники завжди дуже смачні. Навіть ті, хто не дуже полюбляє сир, від сирників ніколи не відмовляються. І ось вам декілька нестандартних підказок.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 400 g домашнього сиру
- 2 яйця
- 3 tbsp муки
- 1 щіпка солі
- 3 tbsp цукру
- 100 g олії
- 1 щіпка ванільного цукру
Кроки приготування
- З’єднуємо всі інгредієнти, крім муки та олії, замішуємо в однорідну масу. Якщо сир дуже сухий, можна його розтовкти разом з цукром товкачкою або перекрутити на ручній м’ясорубці.
- До суміші додаємо муку, замішуємо, маємо отримати тісто, яке саме по собі липне до рук. Це нормально, адже якщо муки забагато, сирники будуть не такі смачні й пухнасті.
- Ложкою набираємо невеличкі порції, перекладаємо у муку й руками формуємо кульки. Дехто ліпить сирники мокрими руками, а потім притрушує мукою. Спробуйте робити все тільки за допомоги муки, сирники будуть ніжнішими. Трохи притискуємо сирники з обох сторін.
- На розігрітій сковорідці смажимо сирники на середньому вогні з обох сторін до рум’яної скоринки.
- Найсмачніші сирники – свіжі й теплі. Ласуємо зі сметаною й варенням, соком або молоком, або просто – як до вподоби.