Гаспачо – іспанський холодний суп
Відомо, що гаспачо – це традиційна холодна іспанська страва. Якщо ви любите пробувати щось нове, тоді вам сюди! У ньому поєднуються лише свіжі та натуральні овочі. Пікантний смак, чудовий аромат та поживність - гарантовані!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 600 g помідорів
- 2 болгарських перці
- 200 g свіжих огірків
- 100 g цибулі
- 2 шматки білого хліба
- 1 перець чилі
- 2 зубчики часнику
- 50 ml оцту
- 50 ml рослинної олії
- сіль за смаком
- листочки петрушки
Кроки приготування
Спосіб приготування
- Спочатку потрібно ретельно промити всі продукти та підсушити у духовці 2 кусочки білого хліба.
- На плиту покладіть воду у каструлю та доведіть її до кипіння. Після того, надріжте хрестиком помідори у кінці чи на початку та додайте їх у кип’ячу воду на 1 хвилину. Згодом витягніть їх з води та акуратно зніміть шкіру.
- Перець відправте у духовку запікатися на 10 хвилин при температурі 200 °С. Витягнувши його, акуратно зніміть шкірку та очистіть від зернят.
- Часник та підсушений білий хліб натріть на дрібній терці, посоліть та перемішайте.
- Додайте 50 мл рослинної олії, ще раз перемішайте та відкладіть на деякий час, щоб отримана маса настоялася.
- Цибулю намагайтеся нарізати на дрібні кубики та залийте її оцтом. Помідори наріжте на частинки, огірок натріть на дрібній терці (перед тим також зніміть з нього шкіру) та дрібно наріжте перець чилі й петрушку.
- За бажанням петрушку ви можете також нарізати дрібно або залишити її на презентацію. Ми вибрали обидва варіанти.
- Все це почергово додаємо у блендер: спочатку помідори і перець, потім гострий перець, огірки та петрушку. Не забудьте додати цибулю з оцтом та потім хліб, замочений в олії.
- Отриманий томатний суп помістіть у холодильник, щоб охолонув та трохи настоявся.
- Зверху можете прикрасити його листочками петрушки. Приємного смакування!