гаспачо

Гаспачо – іспанський холодний суп

гаспачо

Гаспачо – іспанський холодний суп

Відомо, що гаспачо – це традиційна холодна іспанська страва. Якщо ви любите пробувати щось нове, тоді вам сюди! У ньому поєднуються лише свіжі та натуральні овочі. Пікантний смак, чудовий аромат та поживність - гарантовані!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Іспанська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 600 g помідорів
  • 2 болгарських перці
  • 200 g свіжих огірків
  • 100 g цибулі
  • 2 шматки білого хліба
  • 1 перець чилі
  • 2 зубчики часнику
  • 50 ml оцту
  • 50 ml рослинної олії
  • сіль за смаком
  • листочки петрушки

Кроки приготування

Спосіб приготування

  • Спочатку потрібно ретельно промити всі продукти та підсушити у духовці 2 кусочки білого хліба.
  • На плиту покладіть воду у каструлю та доведіть її до кипіння. Після того, надріжте хрестиком помідори у кінці чи на початку та додайте їх у кип’ячу воду на 1 хвилину. Згодом витягніть їх з води та акуратно зніміть шкіру.
  • Перець відправте у духовку запікатися на 10 хвилин при температурі 200 °С. Витягнувши його, акуратно зніміть шкірку та очистіть від зернят.
  • Часник та підсушений білий хліб натріть на дрібній терці, посоліть та перемішайте.
  • Додайте 50 мл рослинної олії, ще раз перемішайте та відкладіть на деякий час, щоб отримана маса настоялася.
  • Цибулю намагайтеся нарізати на дрібні кубики та залийте її оцтом. Помідори наріжте на частинки, огірок натріть на дрібній терці (перед тим також зніміть з нього шкіру) та дрібно наріжте перець чилі й петрушку.
  • За бажанням петрушку ви можете також нарізати дрібно або залишити її на презентацію. Ми вибрали обидва варіанти.
  • Все це почергово додаємо у блендер: спочатку помідори і перець, потім гострий перець, огірки та петрушку. Не забудьте додати цибулю з оцтом та потім хліб, замочений в олії.
  • Отриманий томатний суп помістіть у холодильник, щоб охолонув та трохи настоявся.
  • Зверху можете прикрасити його листочками петрушки. Приємного смакування!
Прокрутка до верху