сінабони

Сінабони

сінабони

Сінабони

Сінабони, булочки з кориці з ванільною підливкою традиційні для північних регіонів Європи та Америки, користуються сьогодні особливою популярністю. В Інтернеті існує безліч рецептів та способів приготування сінабонів, а ми пропонуємо вам дуже вдалий рецепт, що, без сумніву, стане улюбленим.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 50 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Тісто на сінабони

  • 180 ml теплого молока
  • 7 g сухих дріжджів
  • 50 g цукру
  • 1 яйце + 1 жовток кімнатної температури
  • 55 g розтопленого вершкового масла
  • 315 g просіяного борошна
  • 3/4 tsp солі

Начинка на сінабони

  • 140 g коричневого цукру
  • півтори столові ложки кориці
  • 55 g вершкового масла кімнатної температури

Помадка на сінабони

  • 115 g вершкового сиру типу "Філадельфії"
  • 3 tbsp вершкового масла
  • 90 g цукрової пудри
  • ванільний цукор або ванільний екстракт

Кроки приготування

  • Нагріти молоко до 40 градусів. Додати дріжджі, цукор, яйце, жовток та розтоплене масло. Все ретельно вимішати до повної однорідності, додати борошно і сіль і вимішувати дерев'яною лопаткою, аж поки тісто не почне набувати форми.
  • Вимісити тісто руками або комбайном протягом 8-10 хвилин.Тісто повинно формуватись в кулю і бути злегка липким, якщо воно надто липке - додайте пару ложок борошна.
  • Сформувати кулю, покласти в присипану борошном чи змазану олією посудину, накрити кухонним рушником і залишити рухатись у місці без протягів на півтори години. Тісто повинне збільшитись в розмірі вдвічі.
  • Викласти тісто на стільницю і розкачати прямокутник розміром 35x20 см. Зверху на розкачаному тісті розмастити масло, не доходячи до краю на 0.5 см.
  • У невеликій посудині змішати корицю і коричневий цукор, посипати ними тісто, втираючи цукор з корицею в масло.
  • Щільно згорнути тісто рулетом, починаючи з вужчої сторони. Покласти швом донизу, намагаючись чим щільніше склеїти краї тіста. Зрізати з кожного кінця по сантиметру-півтори.
  • Розрізати рулет гострим ножем на 9 рівних частин.
  • Викласти булочки кругом один біля одного у змащену маслом чи вистелену пергаментом форму, накрити кухонним рушником і залишити на 35-40 хв.
  • Нагріти духовку до 180 градусів. Випікати сінабони протягом 20-25 хв, поки вони не стануть легко коричневими зверху. Важливо їх не перепекти, щоби середина залишалась ніжною та м'якою.
  • Міксером збити всі інгредієнти для помадки : вершковий сир, масло, цукрову пудру та ванільний екстракт. Змастити сінабони і подавати негайно. Смачного!
Прокрутка до верху