blank

Шурпа

Смачного!

Шурпа – рецепти у різних країнах

Шурпа по-узбецьки обов’язково готується з зірою та базиліком, може бути з сирого або обсмаженого м’яса. У Молдові шурпу, або чорбу, готують на квасі та з великою кількістю паприки. 

А шурпа з баранини – рецепт по-татарськи, відрізняється обов’язково прозорим бульйоном, локшиною та нарізаною свіжою цибулею.Буває також шурпа з яловичини, курки, риби, і навіть зі свинини. 

Іранську шурпу готують з нутом. А якщо вас цікавить, як приготувати шурпу по-українськи – рецепт досить простий, і нехай вам буде смачно!

blank

Шурпа

Суп шурпа – рецепт східної кухні, який має тисячолітню історію. Приготування шурпи у кожній азійській країні має свої особливості. Класичний рецепт: шурпа з баранини повинна бути дуже жирною, що найчастіше досягається попереднім обсмажуванням м'яса та овочів; у шурпі має бути багато овочів, зелені та прянощів. Шурпа буде ще смачнішою, якщо до неї додати фрукти – свіжі або сушені.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година 10 хвилин
Загальний час: 1 година 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g баранини
  • 2,5 l води
  • 40 g курдючного сала
  • 6 картоплин
  • 3 моркви
  • 3 помідори або 50 г томатного пюре
  • 3 ріпчастих цибулі
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Перець червоний мелений
  • 2 листки лаврового листа
  • Зелень

Кроки приготування

  • Баранину миємо та нарізаємо на шматочки.
  • Баранину і курдючне сало заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння. Знімаємо піну та варимо до напівготовності на невеликому вогні протягом 40-50 хвилин.
  • Тим часом чистимо та миємо картоплю, нарізаємо кубиками.
  • Цибулю також чистимо, миємо та нарізаємо дрібними кубиками.
  • Моркву очищаємо, миємо та нарізаємо соломкою або тонкими кружальцями.
  • Додаємо у бульйон підготовлені овочі та нарізані соломкою помідори або томат-пюре. Солимо, перчимо, додаємо спеції.
  • Варимо шурпу до готовності на невеликому вогні під кришкою 25-30 хвилин.
  • Даємо шурпі настоятися. Перед тим, як подавати, посипаємо зеленню.
Прокрутка до верху