Смачного!
Шурпа – рецепти у різних країнах
Шурпа по-узбецьки обов’язково готується з зірою та базиліком, може бути з сирого або обсмаженого м’яса. У Молдові шурпу, або чорбу, готують на квасі та з великою кількістю паприки.
А шурпа з баранини – рецепт по-татарськи, відрізняється обов’язково прозорим бульйоном, локшиною та нарізаною свіжою цибулею.Буває також шурпа з яловичини, курки, риби, і навіть зі свинини.
Іранську шурпу готують з нутом. А якщо вас цікавить, як приготувати шурпу по-українськи – рецепт досить простий, і нехай вам буде смачно!
Шурпа
Суп шурпа – рецепт східної кухні, який має тисячолітню історію. Приготування шурпи у кожній азійській країні має свої особливості. Класичний рецепт: шурпа з баранини повинна бути дуже жирною, що найчастіше досягається попереднім обсмажуванням м'яса та овочів; у шурпі має бути багато овочів, зелені та прянощів. Шурпа буде ще смачнішою, якщо до неї додати фрукти – свіжі або сушені.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g баранини
- 2,5 l води
- 40 g курдючного сала
- 6 картоплин
- 3 моркви
- 3 помідори або 50 г томатного пюре
- 3 ріпчастих цибулі
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Перець червоний мелений
- 2 листки лаврового листа
- Зелень
Кроки приготування
- Баранину миємо та нарізаємо на шматочки.
- Баранину і курдючне сало заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння. Знімаємо піну та варимо до напівготовності на невеликому вогні протягом 40-50 хвилин.
- Тим часом чистимо та миємо картоплю, нарізаємо кубиками.
- Цибулю також чистимо, миємо та нарізаємо дрібними кубиками.
- Моркву очищаємо, миємо та нарізаємо соломкою або тонкими кружальцями.
- Додаємо у бульйон підготовлені овочі та нарізані соломкою помідори або томат-пюре. Солимо, перчимо, додаємо спеції.
- Варимо шурпу до готовності на невеликому вогні під кришкою 25-30 хвилин.
- Даємо шурпі настоятися. Перед тим, як подавати, посипаємо зеленню.