blank

Яблучний штрудель

Штрудель з яблуками –  рецепти тіста

Смачний штрудель з яблуками можна приготувати, взявши для тіста домашній сир наполовину з борошном.

Пісочне тісто для штруделя з яблуками – також цікавий варіант випічки.  

Класичний штрудель – рецепти приготування 

Можете приготувати не тільки простий штрудель з яблуками, але й львівський штрудель з маком, родзинками, курагою.

Якщо не маєте часу, не менш чудовий штрудель з яблуками приготувати можна із готового листкового тіста або лаваша.

blank

Яблучний штрудель

Яблучний штрудель відзначається особливою прихильністю у господинь – його можна готувати протягом цілого року. Ми підготували простий смачний рецепт яблучного штруделя з витяжного тіста.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 1 година 20 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 2 години 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти:

Тісто:

  • 300 g борошна
  • 1,5 tbsp рослинної олії
  • 130 ml води
  • 1 яйце
  • 0,5 tsp солі

Начинка:

  • 700 g солодких яблук
  • 1,5 tbsp цукру
  • 1 лимон
  • 7 g ванільного цукру
  • 0,7 tbsp лимонного соку
  • 2 tbsp подрібненого пісочного печення

Форма:

  • рослинна олія

Кроки приготування

Спосіб приготування:

  • Для приготування тіста знадобиться просіяна мука. Додайте до неї сіль та перемішайте.
  • В середину додайте воду, яйце та рослинну олію. Замісіть тісто та вимішуйте протягом 5-10 хвилин.
  • Змастіть тісто рослинною олією та накрийте його гарячою посудиною. Відкладіть на 30-50 хвилин.
  • Яблука почистьте та наріжте не невеликі кусочки.
  • Додайте до них лимонну цедру та лимонний сік.
  • Змастіть форму для випікання рослинною олією.
  • Розкачайте тісто у тонкий пласт.
  • Посипте його подрібненим печенням, викладіть зверху яблука та посипте звичайним та ванільним цукром.
  • Зверніть тісто у рулет та покладіть його у форму. Зверху можете змастити рослинною олією.
  • Яблучний штрудель випікайте протягом 30-35 хвилин при температурі 190 °С.
  • Готовий штрудель можете змастити знову олією та посипати цукровою пудрою.
  • Задля насиченого та приємнішого смаку, цю випічку рекомендовано їсти з пудингом.
Прокрутка до верху