Штрудель з яблуками – рецепти тіста
Смачний штрудель з яблуками можна приготувати, взявши для тіста домашній сир наполовину з борошном.
Пісочне тісто для штруделя з яблуками – також цікавий варіант випічки.
Класичний штрудель – рецепти приготування
Можете приготувати не тільки простий штрудель з яблуками, але й львівський штрудель з маком, родзинками, курагою.
Якщо не маєте часу, не менш чудовий штрудель з яблуками приготувати можна із готового листкового тіста або лаваша.
Яблучний штрудель
Яблучний штрудель відзначається особливою прихильністю у господинь – його можна готувати протягом цілого року. Ми підготували простий смачний рецепт яблучного штруделя з витяжного тіста.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
Тісто:
- 300 g борошна
- 1,5 tbsp рослинної олії
- 130 ml води
- 1 яйце
- 0,5 tsp солі
Начинка:
- 700 g солодких яблук
- 1,5 tbsp цукру
- 1 лимон
- 7 g ванільного цукру
- 0,7 tbsp лимонного соку
- 2 tbsp подрібненого пісочного печення
Форма:
- рослинна олія
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста знадобиться просіяна мука. Додайте до неї сіль та перемішайте.
- В середину додайте воду, яйце та рослинну олію. Замісіть тісто та вимішуйте протягом 5-10 хвилин.
- Змастіть тісто рослинною олією та накрийте його гарячою посудиною. Відкладіть на 30-50 хвилин.
- Яблука почистьте та наріжте не невеликі кусочки.
- Додайте до них лимонну цедру та лимонний сік.
- Змастіть форму для випікання рослинною олією.
- Розкачайте тісто у тонкий пласт.
- Посипте його подрібненим печенням, викладіть зверху яблука та посипте звичайним та ванільним цукром.
- Зверніть тісто у рулет та покладіть його у форму. Зверху можете змастити рослинною олією.
- Яблучний штрудель випікайте протягом 30-35 хвилин при температурі 190 °С.
- Готовий штрудель можете змастити знову олією та посипати цукровою пудрою.
- Задля насиченого та приємнішого смаку, цю випічку рекомендовано їсти з пудингом.