шашлик

Як приготувати смачний шашлик

Приготувати смачниий шашлик – це справжнє чоловіче мистецтво, яке вимагає особливого підходу та чудового маринаду. Практично кожне свято не обходиться без коронної страви – шашлику. Для того, щоб приготувати соковите, м’яке та найголовніше – смачне м’ясо, потрібно дотримуватися головних правил приготування.

У статті ми розповімо секрети правильного вибору м’яса, маринування та підготування його до смаження на мангалі.

6 секретів ідеального шашлику

  1. Обирайте м’яке та соковитіше м’ясо – куряча грудка, товстий край яловичої спинки або ж свиняча шия. Як показує практика, саме останній варіант є найпоширенішим, адже м’ясо виходить досить соковитим.
  2. Не використовуйте парне та заморожене м’ясо, адже під час приготування воно стає жорстким та сухим.
  3. Нарізайте шашлик середніми шматками – 4 см. Адже невеликі частини м’яса дуже швидко підгорять та стануть сухими. Великі шматки можуть погано просмажитися або ж готуватимуться дуже довго.
  4. Намагайтеся ретельно почистити обране вами м’ясо: курячі стегна від кісточок, яловичину – від прожилок, а свинячу шию – від зайвого жиру.
  5. Якщо ви нарізали м’ясо на різні шматки, то в середину потрібно нанизувати більші, а по краях – менші.
  6. Якщо ви бажаєте, щоб м’ясо було ще соковитішим, то між частинами шашлику чергуйте невеликі шматочками сала.

Звичайно, гастрономічний смак шашлику головним чином залежить й від вдало приготованого маринаду. Ви можете використовувати класичний маринад на основі кетчупу, майонезу, цибулі та спецій, або ж видозмінити рецепт, створивши щось нове.

blank

Ароматний маринад на основі пива

Цей маринад пропонує відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Він готується на основі:

  • цибулі;
  • 250 мл. пива (краще темного);
  • різноманітних спецій (коріандр, чорний мелений перець, тим’ян, листя смородини та білий перець);
  • основне м’ясо – до 2 кг.

Щоб приготувати маринад, потрібно до м’яса додати усі вище вказані спеції, кільцями нарізану цибулю та заправити все пивом. Саме пиво надасть м’ясу соковитого та насиченого смаку, аромат якого випарується під час смаження.

Маринад на основі апельсинового соку

Якщо ви використовуєте 2 кг м’яса, вам знадобиться:

  • апельсиновий сік – 1 л;
  • перець чилі – 2 стручки;
  • часник – 4 зубчики;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Часник ви можете дрібно нарізати або видавити, змішавши його з іншими спеціями та м’ясом. Перемішайте та залийте апельсиновим соком. М’ясо залиште маринуватися 2-3 години.

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху