blank

Рибна уха

Вишукані рецепти рибної ухи 

Є багато думок, як правильно готувати класичну уху – юшку з риби. Хтось вважає, що рецепт смачної ухи може бути лише з кількох сортів риби – упереміш або в кілька прийомів. 

Наприклад, спочатку відварюють дрібну рибу, а потім у цьому бульйоні готують дорогу та більш смачну. 

Рибна уха – потрійна та царська 

Рибна уха, рецепт приготування якої включає зміну трьох порцій риби, називається потрійною. Уха царська готується на курячому або грибному бульйоні.

Осібно стоїть юшка рибальська на багатті – це вам не звичайна рибна уха в домашніх умовах. 

Проте, сьогодні досить популярна навіть рибна уха з консервів, яка підкуповує простотою та бюджетним способом приготування.

blank

Рибна уха

Риба для ухи може бути найрізноманітнішою. З річкової риби – рецепт рибної ухи з щуки, коропа, карася. З морської – з окуня, форелі, уха з червоної риби. Пропонуємо приготувати рибну уху – за рецептом української кухні з товстолобика, адже страви з цієї риби є дієтичними.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g товстолобика
  • 5 картоплин
  • 1 морква
  • 2 ріпчастих цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • Лавровий лист
  • Перець горошком
  • Зелень
  • Сіль

Кроки приготування

  • Перш за все, очищаємо рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники товстолобика. Основну тушку поділяємо на порційні шматки. Вирізаємо зябра та видаляємо ножем слиз під ними.
  • Все м'ясо риби ретельно миємо, кладемо у миску з холодною водою та залишаємо на годину.
  • Нарізаємо картоплю невеликими шматочками.
  • Моркву нарізаємо кружальцями.
  • Очищаємо від лушпиння цибулину та часник.
  • У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та вкладаємо моркву, картоплю та цілу цибулину. Солимо.
  • За 15 хвилин по тому додаємо в каструлю до овочів рибу. Також кладемо кілька горошин перцю, лавровий лист, зубчик часнику та гілочки зелені.
  • Після закипання варимо юшку з товстолобика на маленькому вогні 15-20 хвилин. Якщо риба добре очищена та вимита, то бульйон залишиться прозорим.
  • Виймаємо гілочки зелені та цибулину. Подаємо уху з товстолобика зі свіжою подрібненою зеленню.
Прокрутка до верху