Вишукані рецепти рибної ухи
Є багато думок, як правильно готувати класичну уху – юшку з риби. Хтось вважає, що рецепт смачної ухи може бути лише з кількох сортів риби – упереміш або в кілька прийомів.
Наприклад, спочатку відварюють дрібну рибу, а потім у цьому бульйоні готують дорогу та більш смачну.
Рибна уха – потрійна та царська
Рибна уха, рецепт приготування якої включає зміну трьох порцій риби, називається потрійною. Уха царська готується на курячому або грибному бульйоні.
Осібно стоїть юшка рибальська на багатті – це вам не звичайна рибна уха в домашніх умовах.
Проте, сьогодні досить популярна навіть рибна уха з консервів, яка підкуповує простотою та бюджетним способом приготування.
Рибна уха
Риба для ухи може бути найрізноманітнішою. З річкової риби – рецепт рибної ухи з щуки, коропа, карася. З морської – з окуня, форелі, уха з червоної риби. Пропонуємо приготувати рибну уху – за рецептом української кухні з товстолобика, адже страви з цієї риби є дієтичними.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g товстолобика
- 5 картоплин
- 1 морква
- 2 ріпчастих цибулі
- 1 зубчик часнику
- Лавровий лист
- Перець горошком
- Зелень
- Сіль
Кроки приготування
- Перш за все, очищаємо рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники товстолобика. Основну тушку поділяємо на порційні шматки. Вирізаємо зябра та видаляємо ножем слиз під ними.
- Все м'ясо риби ретельно миємо, кладемо у миску з холодною водою та залишаємо на годину.
- Нарізаємо картоплю невеликими шматочками.
- Моркву нарізаємо кружальцями.
- Очищаємо від лушпиння цибулину та часник.
- У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та вкладаємо моркву, картоплю та цілу цибулину. Солимо.
- За 15 хвилин по тому додаємо в каструлю до овочів рибу. Також кладемо кілька горошин перцю, лавровий лист, зубчик часнику та гілочки зелені.
- Після закипання варимо юшку з товстолобика на маленькому вогні 15-20 хвилин. Якщо риба добре очищена та вимита, то бульйон залишиться прозорим.
- Виймаємо гілочки зелені та цибулину. Подаємо уху з товстолобика зі свіжою подрібненою зеленню.