blank

Рогалики на смальці

Рецепти рогаликів – прості секрети 

Якщо готувати рогалики на смальці з холодних продуктів, тісто виходить листкове. Якщо ж із теплих, тобто кімнатної температури, тоді пісочне і лише злегка листкове.

Якщо хочете отримати ніжні рогалики, про вершкове масло або маргарин забудьте. Ні, замінити жир маслом можна. Рогалики теж смачні вийдуть, але не такі ніжні. 

Смачні рогалики – з вишнями

Начинка для рогаликів може бути будь-яка – з варенням, вишнями або абрикосами, горіхами з чорносливом. Головне – не рідка, аби не витікала та не зіпсувала зовнішній вигляд рогаликів.

blank

Рогалики на смальці

Ось такі рогалики на смальці пропонуємо спекти – ошатні, у цукровій пудрі. Цей рецепт рогаликів на смальці український, і у нього є кілька тонкощів, яких слід дотримуватися.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g сметани
  • 400 g смальцю
  • 950 g борошна
  • 4 жовтки
  • 100 g цукру
  • 0.5 tsp солі
  • 100 g цукрової пудри
  • 0.5 l повидла
  • 1 cups горіхів

Кроки приготування

  • У великій мисці з'єднуємо сметану, цукор та жовтки. За допомогою вінчика доводимо суміш до однорідності. Замість 4 жовтків можна, звичайно, взяти 2 яйця, але з жовтками рогалики будуть ніжнішими.
  • До маси додаємо смалець – перетоплений свинячий жир, перемішуємо.
  • Далі – сіль та борошно. Спочатку розмішуємо ложкою, а потім замішуємо руками еластичне тісто.
  • Загортаємо тісто в харчову плівку або в пакет і відправляємо в холодильник на ніч.
  • Приготуємо начинку для рогаликів на смальці – з’єднаємо яблучне повидло з подрібненими горіхами.
  • Розділяємо охолоджене тісто на 4 частини. Кожну частину тоненько розкачуємо та розрізаємо від центру на сектори – орієнтовно 15-18.
  • На широку частину тіста викладаємо начинку та акуратно загортаємо рогалики з повидлом.
  • Сформовані рогалики на сметані та смальці викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200ºС духовку на 20-25 хвилин.
  • Готові рогалики складаємо у глибоку миску та крізь ситечко щільно посипаємо цукровою пудрою. Подаємо смаколики до чаю або кави.
Прокрутка до верху