М’ясна солянка по-домашньому

солянка - рецепт
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка10 хвПриготування2 годsЗагальний час2 годs 10 хв

Є думка, що солянку колись готували у селах гуртом, і кожен приносив до загального казана те, що мав. От і виходила збірна солянка, яку інколи так і називали «селянка».

 200 гр свинини
 200 гр телятини
 200 гр шинки
 3 шт сосисок чи сардельок
 100 гр копченого бекону
 2 морквини
 4 квашені огірки
 3 цибулини
 1 ст. л. сметани
 3 ст. л. сметани з зеленню
 чорний перець і лавровий листок
1

Варимо дуже наваристий бульйон. Найкраще – свині реберця, теляча грудинка.

2

Після закипання м’яса знімаємо піну, додаємо моркву й одну цибулю. На маленькому вогні варимо не менше 1,5-2 години.

3

А тим часом, бекон нарізаємо невеличкими кубиками й злегка обсмажуємо.

4

Підсмажені шматочки виймаємо, а у той жир, що натопився додаємо дрібно порізану цибулю.

5

Коли цибуля стане золотистого кольору, вкладаємо у сковорідку дрібно порізані квашені огірки, та обсмажуємо ще 5-6 хвилин.

6

На останок до цієї засмажки додаємо томатну пасту, 200 г бульйону й тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

7

З готового бульйону виймаємо кістки, зрізане м'ясо нарізаємо шматочками.

8

Шинку й сосиски нарізаємо також кубиками.

9

Вкладаємо у м’ясний бульйон всі порізані компоненти, засмажку, доводимо до кипіння й варимо ще хвилин 10. Перчимо, додаємо лавровий листок, даємо настоятися. Не варто солянку солити й додавати спеції, щоб не
зіпсувати аромат копчених інгредієнтів.

10

Подаємо зі сметаною, зеленню, свіжою цибулькою.

Грибна та рибна солянка

Грибні солянки виходять смачними з будь-якими грибами – свіжими, солоними, сушеними. Рибна солянка – звичайно, на рибному бульйоні із додаванням вишуканих сортів риби. А ще спробуйте до вже приготовленої солянки додати оливки і шматочок лимона.

Розсольник VS солянка

Дійсно, рецепт солянки багато в чому подібний до розсольнику. Але розсольник можна приготувати навіть дієтичним, а от зі збірною солянкою так не вийде. Адже – це смачна, дуже навариста перша страва, після якої, мабуть, ні десертів, ні другої страви й навіть компоту не захочеться.

Інгредієнти

 200 гр свинини
 200 гр телятини
 200 гр шинки
 3 шт сосисок чи сардельок
 100 гр копченого бекону
 2 морквини
 4 квашені огірки
 3 цибулини
 1 ст. л. сметани
 3 ст. л. сметани з зеленню
 чорний перець і лавровий листок

Кроки рецепта

1

Варимо дуже наваристий бульйон. Найкраще – свині реберця, теляча грудинка.

2

Після закипання м’яса знімаємо піну, додаємо моркву й одну цибулю. На маленькому вогні варимо не менше 1,5-2 години.

3

А тим часом, бекон нарізаємо невеличкими кубиками й злегка обсмажуємо.

4

Підсмажені шматочки виймаємо, а у той жир, що натопився додаємо дрібно порізану цибулю.

5

Коли цибуля стане золотистого кольору, вкладаємо у сковорідку дрібно порізані квашені огірки, та обсмажуємо ще 5-6 хвилин.

6

На останок до цієї засмажки додаємо томатну пасту, 200 г бульйону й тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

7

З готового бульйону виймаємо кістки, зрізане м'ясо нарізаємо шматочками.

8

Шинку й сосиски нарізаємо також кубиками.

9

Вкладаємо у м’ясний бульйон всі порізані компоненти, засмажку, доводимо до кипіння й варимо ще хвилин 10. Перчимо, додаємо лавровий листок, даємо настоятися. Не варто солянку солити й додавати спеції, щоб не
зіпсувати аромат копчених інгредієнтів.

10

Подаємо зі сметаною, зеленню, свіжою цибулькою.

М’ясна солянка по-домашньому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори