Салат Цезар

цезар
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування15 хвЗагальний час30 хв

Салат Цезар можна спробувати ледь не в кожному ресторані, але, звісно ж, удома цей салат виходить набагато смачнішим. Соковите куряче філе, сухарики з хрусткою скоринкою, але м'які всередині, ароматний пармезан і шалений соус – недарма салат Цезар став найпопулярнішим. Давайте ж приготуємо цю смакоту, яка не залишить байдужим нікого!

 300 гр курячого філе
 100 гр твердого сиру (бажано пармезан)
 2 яйця
  батона або білого хліба
 1 пучок листя салату або пекінської капусти
 2 зубчики часнику
 100 гр оливкової олії
 3 ст. л. лимонного соку
 2 ч. л. солодкої гірчиці
 Сіль
 Перець
1

Заздалегідь готуємо сухарики для салату Цезар, для цього нарізаємо білий хліб на маленькі прямокутники або квадратики. У сковороду наливаємо трохи оливкової олії, кидаємо натертий на тертці часник, ставимо на вогонь. Коли часник злегка підсмажиться, виймаємо його шумівкою з олії, викидаємо. В олії з часниковим запахом обсмажуємо нарізані шматочки хліба до золотистого кольору.

2

Куряче філе миємо, солимо, перчимо. Обсмажуємо його з обох боків на сковороді.

3

Нарізаємо смажене філе скибочками.

4

Натираємо твердий сир на тертці.

5

Готуємо соус для салату Цезар. Збиваємо міксером сире куряче яйце із сіллю, перцем і соком лимона. Потім підмішуємо гірчицю, перетертий зубчик часнику, трохи натертого сиру. Усе ретельно збиваємо, наприкінці додаємо оливкову олію.

6

Листя салату миємо та висушуємо. Частину листя викладаємо в тарілку, решту розриваємо руками. Поливаємо листя салату частиною соусу.

7

Висипаємо в салатницю сухарики. Сюди ж додаємо нарізані кубики м'яса.

8

Відправляємо в салатницю частину натертого сиру. Перемішуємо всі інгредієнти, викладаємо їх гіркою на листя салату. Поливаємо салат Цезар соусом. Зверху викладаємо скибочки м'яса, висипаємо решту сиру.

9

Прикрашаємо салат Цезар скибочками вареного курячого яйця.

Варіанти рецептів салату Цезар

Серед інших рецептів салату Цезар є безліч варіантів – з креветками або печерицями, помідорами та перепелиними яйцями, огірками та кукурудзою, чорносливом та горішками, беконом або смаженою телятиною. Салат Цезар можуть заправляти різноманітними пікантними соусами.

Інгредієнти

 300 гр курячого філе
 100 гр твердого сиру (бажано пармезан)
 2 яйця
  батона або білого хліба
 1 пучок листя салату або пекінської капусти
 2 зубчики часнику
 100 гр оливкової олії
 3 ст. л. лимонного соку
 2 ч. л. солодкої гірчиці
 Сіль
 Перець

Кроки рецепта

1

Заздалегідь готуємо сухарики для салату Цезар, для цього нарізаємо білий хліб на маленькі прямокутники або квадратики. У сковороду наливаємо трохи оливкової олії, кидаємо натертий на тертці часник, ставимо на вогонь. Коли часник злегка підсмажиться, виймаємо його шумівкою з олії, викидаємо. В олії з часниковим запахом обсмажуємо нарізані шматочки хліба до золотистого кольору.

2

Куряче філе миємо, солимо, перчимо. Обсмажуємо його з обох боків на сковороді.

3

Нарізаємо смажене філе скибочками.

4

Натираємо твердий сир на тертці.

5

Готуємо соус для салату Цезар. Збиваємо міксером сире куряче яйце із сіллю, перцем і соком лимона. Потім підмішуємо гірчицю, перетертий зубчик часнику, трохи натертого сиру. Усе ретельно збиваємо, наприкінці додаємо оливкову олію.

6

Листя салату миємо та висушуємо. Частину листя викладаємо в тарілку, решту розриваємо руками. Поливаємо листя салату частиною соусу.

7

Висипаємо в салатницю сухарики. Сюди ж додаємо нарізані кубики м'яса.

8

Відправляємо в салатницю частину натертого сиру. Перемішуємо всі інгредієнти, викладаємо їх гіркою на листя салату. Поливаємо салат Цезар соусом. Зверху викладаємо скибочки м'яса, висипаємо решту сиру.

9

Прикрашаємо салат Цезар скибочками вареного курячого яйця.

Салат Цезар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору