Рибна уха

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування40 хвЗагальний час55 хв

Риба для ухи може бути найрізноманітнішою. З річкової риби – рецепт рибної ухи з щуки, коропа, карася. З морської – з окуня, форелі, уха з червоної риби. Пропонуємо приготувати рибну уху – за рецептом української кухні з товстолобика, адже страви з цієї риби є дієтичними.

 500 гр товстолобика
 5 картоплин
 1 морква
 2 ріпчастих цибулі
 1 зубчик часнику
 Лавровий лист
 Перець горошком
 Зелень
 Сіль
1

Перш за все, очищаємо рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники товстолобика. Основну тушку поділяємо на порційні шматки. Вирізаємо зябра та видаляємо ножем слиз під ними.

2

Все м'ясо риби ретельно миємо, кладемо у миску з холодною водою та залишаємо на годину.

3

Нарізаємо картоплю невеликими шматочками.

4

Моркву нарізаємо кружальцями.

5

Очищаємо від лушпиння цибулину та часник.

6

У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та вкладаємо моркву, картоплю та цілу цибулину. Солимо.

7

За 15 хвилин по тому додаємо в каструлю до овочів рибу. Також кладемо кілька горошин перцю, лавровий лист, зубчик часнику та гілочки зелені.

8

Після закипання варимо юшку з товстолобика на маленькому вогні 15-20 хвилин. Якщо риба добре очищена та вимита, то бульйон залишиться прозорим.

9

Виймаємо гілочки зелені та цибулину. Подаємо уху з товстолобика зі свіжою подрібненою зеленню.

Вишукані рецепти рибної ухи 

Є багато думок, як правильно готувати класичну уху – юшку з риби. Хтось вважає, що рецепт смачної ухи може бути лише з кількох сортів риби – упереміш або в кілька прийомів. 

Наприклад, спочатку відварюють дрібну рибу, а потім у цьому бульйоні готують дорогу та більш смачну. 

Рибна уха – потрійна та царська 

Рибна уха, рецепт приготування якої включає зміну трьох порцій риби, називається потрійною. Уха царська готується на курячому або грибному бульйоні.

Осібно стоїть юшка рибальська на багатті – це вам не звичайна рибна уха в домашніх умовах. 

Проте, сьогодні досить популярна навіть рибна уха з консервів, яка підкуповує простотою та бюджетним способом приготування.

Інгредієнти

 500 гр товстолобика
 5 картоплин
 1 морква
 2 ріпчастих цибулі
 1 зубчик часнику
 Лавровий лист
 Перець горошком
 Зелень
 Сіль

Кроки рецепта

1

Перш за все, очищаємо рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники товстолобика. Основну тушку поділяємо на порційні шматки. Вирізаємо зябра та видаляємо ножем слиз під ними.

2

Все м'ясо риби ретельно миємо, кладемо у миску з холодною водою та залишаємо на годину.

3

Нарізаємо картоплю невеликими шматочками.

4

Моркву нарізаємо кружальцями.

5

Очищаємо від лушпиння цибулину та часник.

6

У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та вкладаємо моркву, картоплю та цілу цибулину. Солимо.

7

За 15 хвилин по тому додаємо в каструлю до овочів рибу. Також кладемо кілька горошин перцю, лавровий лист, зубчик часнику та гілочки зелені.

8

Після закипання варимо юшку з товстолобика на маленькому вогні 15-20 хвилин. Якщо риба добре очищена та вимита, то бульйон залишиться прозорим.

9

Виймаємо гілочки зелені та цибулину. Подаємо уху з товстолобика зі свіжою подрібненою зеленню.

Рибна уха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору