Рогалики на смальці

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год

Ось такі рогалики на смальці пропонуємо спекти – ошатні, у цукровій пудрі. Цей рецепт рогаликів на смальці український, і у нього є кілька тонкощів, яких слід дотримуватися.

 500 гр сметани
 400 гр смальцю
 950 гр борошна
 4 жовтки
 100 гр цукру
 0,50 ч. л. солі
 100 гр цукрової пудри
 0,50 л повидла
 1 скл. горіхів
1

У великій мисці з'єднуємо сметану, цукор та жовтки. За допомогою вінчика доводимо суміш до однорідності. Замість 4 жовтків можна, звичайно, взяти 2 яйця, але з жовтками рогалики будуть ніжнішими.

2

До маси додаємо смалець – перетоплений свинячий жир, перемішуємо.

3

Далі – сіль та борошно. Спочатку розмішуємо ложкою, а потім замішуємо руками еластичне тісто.

4

Загортаємо тісто в харчову плівку або в пакет і відправляємо в холодильник на ніч.

5

Приготуємо начинку для рогаликів на смальці – з’єднаємо яблучне повидло з подрібненими горіхами.

6

Розділяємо охолоджене тісто на 4 частини. Кожну частину тоненько розкачуємо та розрізаємо від центру на сектори – орієнтовно 15-18.

7

На широку частину тіста викладаємо начинку та акуратно загортаємо рогалики з повидлом.

8

Сформовані рогалики на сметані та смальці викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200ºС духовку на 20-25 хвилин.

9

Готові рогалики складаємо у глибоку миску та крізь ситечко щільно посипаємо цукровою пудрою. Подаємо смаколики до чаю або кави.

Рецепти рогаликів – прості секрети 

Якщо готувати рогалики на смальці з холодних продуктів, тісто виходить листкове. Якщо ж із теплих, тобто кімнатної температури, тоді пісочне і лише злегка листкове.

Якщо хочете отримати ніжні рогалики, про вершкове масло або маргарин забудьте. Ні, замінити жир маслом можна. Рогалики теж смачні вийдуть, але не такі ніжні. 

Смачні рогалики – з вишнями

Начинка для рогаликів може бути будь-яка – з варенням, вишнями або абрикосами, горіхами з чорносливом. Головне – не рідка, аби не витікала та не зіпсувала зовнішній вигляд рогаликів.

Інгредієнти

 500 гр сметани
 400 гр смальцю
 950 гр борошна
 4 жовтки
 100 гр цукру
 0,50 ч. л. солі
 100 гр цукрової пудри
 0,50 л повидла
 1 скл. горіхів

Кроки рецепта

1

У великій мисці з'єднуємо сметану, цукор та жовтки. За допомогою вінчика доводимо суміш до однорідності. Замість 4 жовтків можна, звичайно, взяти 2 яйця, але з жовтками рогалики будуть ніжнішими.

2

До маси додаємо смалець – перетоплений свинячий жир, перемішуємо.

3

Далі – сіль та борошно. Спочатку розмішуємо ложкою, а потім замішуємо руками еластичне тісто.

4

Загортаємо тісто в харчову плівку або в пакет і відправляємо в холодильник на ніч.

5

Приготуємо начинку для рогаликів на смальці – з’єднаємо яблучне повидло з подрібненими горіхами.

6

Розділяємо охолоджене тісто на 4 частини. Кожну частину тоненько розкачуємо та розрізаємо від центру на сектори – орієнтовно 15-18.

7

На широку частину тіста викладаємо начинку та акуратно загортаємо рогалики з повидлом.

8

Сформовані рогалики на сметані та смальці викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200ºС духовку на 20-25 хвилин.

9

Готові рогалики складаємо у глибоку миску та крізь ситечко щільно посипаємо цукровою пудрою. Подаємо смаколики до чаю або кави.

Рогалики на смальці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору