Відомий турецький кондитерський вибір рахат-лукум привернув увагу багатьох людей своїм ніжним та водночас вишуканим смаком. Готується десерт надзвичайно легко та просто. Ми готуємо з додаванням горіхів, проте, якщо ви їх не любите, то можете замінити на щось інше.
Горіхи варто підсмажити на сковороді до золотистого кольору.
Приготуйте цукровий сироп. Змішайте цукор з водою та лимонною кислотою.
Покладіть посудину на вогонь та помішуйте до повного розчинення цукру.
Доведіть суміш до кипіння та варіть ще декілька хвилин. Перевірити готовність сиропу можна на утворення твердої кульки. Коли сироп стане густим, то у склянку з крижаною водою додайте декілька крапель сиропу. У воді він повинен охолонути та набрати форму кульки.
Щоб приготувати крохмальну пасту, потрібно у великій посудині змішати крохмаль з водою та відкласти на вогонь.
Варіть доти, поки суміш не загусне, постійно помішуючи.
Додайте туди цукровий сироп та перемішайте до однорідного стану.
Доведіть до кипіння та варіть ще протягом 25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
Як тільки суміш стане густою, додайте горіхів.
Перемішайте та викладіть у форму, застелену харчовою плівкою. Зверху накрийте плівкою та відкладіть у холодильник на 10-12 годин.
Змішайте крохмаль та цукрову пудру в однаковому співвідношенні. Посипте нею робочу поверхню.
Покладіть туди рахат-лукум та розріжте на рівні шматочки. Обваляйте їх у цій суміші.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Горіхи варто підсмажити на сковороді до золотистого кольору.
Приготуйте цукровий сироп. Змішайте цукор з водою та лимонною кислотою.
Покладіть посудину на вогонь та помішуйте до повного розчинення цукру.
Доведіть суміш до кипіння та варіть ще декілька хвилин. Перевірити готовність сиропу можна на утворення твердої кульки. Коли сироп стане густим, то у склянку з крижаною водою додайте декілька крапель сиропу. У воді він повинен охолонути та набрати форму кульки.
Щоб приготувати крохмальну пасту, потрібно у великій посудині змішати крохмаль з водою та відкласти на вогонь.
Варіть доти, поки суміш не загусне, постійно помішуючи.
Додайте туди цукровий сироп та перемішайте до однорідного стану.
Доведіть до кипіння та варіть ще протягом 25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
Як тільки суміш стане густою, додайте горіхів.
Перемішайте та викладіть у форму, застелену харчовою плівкою. Зверху накрийте плівкою та відкладіть у холодильник на 10-12 годин.
Змішайте крохмаль та цукрову пудру в однаковому співвідношенні. Посипте нею робочу поверхню.
Покладіть туди рахат-лукум та розріжте на рівні шматочки. Обваляйте їх у цій суміші.