Рахат-лукум

Рахат-лукум
АвторМаріяРейтингСкладністьЛегко
Підготовка30 хвПриготування20 хвЗагальний час50 хв

Відомий турецький кондитерський вибір рахат-лукум привернув увагу багатьох людей своїм ніжним та водночас вишуканим смаком. Готується десерт надзвичайно легко та просто. Ми готуємо з додаванням горіхів, проте, якщо ви їх не любите, то можете замінити на щось інше.

Інгредієнти:
Цукровий сироп:
 600 гр цукру
 225 мл води
  ч. л. лимонної кислоти
Крохмальна паста:
 105 гр кукурудзяного крохмалю
 450 мл води
Начинка:
 150 гр горіхів(арахіс чи кеш'ю)
Обсипання рахат-лукуму
 4,50 ч. л. цукрової пудри
 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю
Спосіб приготування:
1

Горіхи варто підсмажити на сковороді до золотистого кольору.

2

Приготуйте цукровий сироп. Змішайте цукор з водою та лимонною кислотою.

3

Покладіть посудину на вогонь та помішуйте до повного розчинення цукру.

4

Доведіть суміш до кипіння та варіть ще декілька хвилин. Перевірити готовність сиропу можна на утворення твердої кульки. Коли сироп стане густим, то у склянку з крижаною водою додайте декілька крапель сиропу. У воді він повинен охолонути та набрати форму кульки.

5

Щоб приготувати крохмальну пасту, потрібно у великій посудині змішати крохмаль з водою та відкласти на вогонь.

6

Варіть доти, поки суміш не загусне, постійно помішуючи.

7

Додайте туди цукровий сироп та перемішайте до однорідного стану.

8

Доведіть до кипіння та варіть ще протягом 25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.

9

Як тільки суміш стане густою, додайте горіхів.

10

Перемішайте та викладіть у форму, застелену харчовою плівкою. Зверху накрийте плівкою та відкладіть у холодильник на 10-12 годин.

11

Змішайте крохмаль та цукрову пудру в однаковому співвідношенні. Посипте нею робочу поверхню.

12

Покладіть туди рахат-лукум та розріжте на рівні шматочки. Обваляйте їх у цій суміші.

Інгредієнти

Інгредієнти:
Цукровий сироп:
 600 гр цукру
 225 мл води
  ч. л. лимонної кислоти
Крохмальна паста:
 105 гр кукурудзяного крохмалю
 450 мл води
Начинка:
 150 гр горіхів(арахіс чи кеш'ю)
Обсипання рахат-лукуму
 4,50 ч. л. цукрової пудри
 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю

Кроки рецепта

Спосіб приготування:
1

Горіхи варто підсмажити на сковороді до золотистого кольору.

2

Приготуйте цукровий сироп. Змішайте цукор з водою та лимонною кислотою.

3

Покладіть посудину на вогонь та помішуйте до повного розчинення цукру.

4

Доведіть суміш до кипіння та варіть ще декілька хвилин. Перевірити готовність сиропу можна на утворення твердої кульки. Коли сироп стане густим, то у склянку з крижаною водою додайте декілька крапель сиропу. У воді він повинен охолонути та набрати форму кульки.

5

Щоб приготувати крохмальну пасту, потрібно у великій посудині змішати крохмаль з водою та відкласти на вогонь.

6

Варіть доти, поки суміш не загусне, постійно помішуючи.

7

Додайте туди цукровий сироп та перемішайте до однорідного стану.

8

Доведіть до кипіння та варіть ще протягом 25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.

9

Як тільки суміш стане густою, додайте горіхів.

10

Перемішайте та викладіть у форму, застелену харчовою плівкою. Зверху накрийте плівкою та відкладіть у холодильник на 10-12 годин.

11

Змішайте крохмаль та цукрову пудру в однаковому співвідношенні. Посипте нею робочу поверхню.

12

Покладіть туди рахат-лукум та розріжте на рівні шматочки. Обваляйте їх у цій суміші.

Рахат-лукум

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору