Пляцок з яблук

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування1 год 20 хвЗагальний час1 год 30 хв

Пляцок з яблуками – дуже смачна випічка західної України. Ароматний пляцок з яблук – соковитий та м’який, можна готувати цілий рік. Його особливість у тому, що ніжного яблучного крему значно більше, ніж коржа. Спробуйте самі!

Тісто:
 3 шт яєць
 1 скл. цукру
 180 гр маргарина
 3,50 скл. борошна
 2 ч. л. розпушувачу
Крем:
 1 скл. цукру
 200 гр сметани
 150 гр масла вершкового
 1500 гр яблук
Прикрашення:
 100 гр пісочного печива
 0,50 скл. цукру
 2 шт яблука
1

Яйця збиваємо з цукром, додаємо розм'якшений маргарин і борошно, змішане з розпушувачем. Замішуємо тісто, сформуємо у валик і розділимо на 3 частини.

2

Деко накриваємо папером для випічки, присипаємо злегка борошном. Тісто розкачуємо в пласт товщиною 5 мм і викладаємо на деко.

3

Випікаємо при температурі 250°С протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Так печемо три коржі.

4

Яблука чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо шматочками. Яблука для пляцка поміщаємо в сотейник, додаємо цукор і проварюємо до м'якості.

5

Потім яблука подрібнюємо блендером у пюре та охолоджуємо.

6

У яблучну масу додаємо густу сметану та розм'якшене вершкове масло, збиваємо міксером.

7

Змащуємо коржі товстим шаром яблучного крему.

8

Верх пляцка з яблуками також змащуємо шаром крему та посипаємо подрібненим печивом.

9

Пляцок з яблуками має настоятися за кімнатної температури 4-5 годин. За цей час коржі добре просочуються кремом, розм'якшуються та збільшуються в об'ємі.

10

Пляцок з яблуками розрізаємо на шматочки, прикрашаємо та подаємо.
Смачного!

Як прикрасити пляцок з яблук

Пляцок з яблуками красиво прикрасити можна мармеладом, посипати подрібненими горішками, родзинками, корицею.   

Складати пляцок з яблуками можна й в іншому порядку: пісочна основа, товстий шар яблучного крему, пісочна крихта.

Як приготувати пляцок з яблуками

Є багато рецептів пляцків з яблуками, але всі вони вирізняються чудовим смаком, багатошаровістю, гармонійним поєднанням усіх шарів та ароматів. 

І хоча готувати пляцок з яблуками зовсім не швидко, зате ви гарантовано отримуєте чудовий результат.

Інгредієнти

Тісто:
 3 шт яєць
 1 скл. цукру
 180 гр маргарина
 3,50 скл. борошна
 2 ч. л. розпушувачу
Крем:
 1 скл. цукру
 200 гр сметани
 150 гр масла вершкового
 1500 гр яблук
Прикрашення:
 100 гр пісочного печива
 0,50 скл. цукру
 2 шт яблука

Кроки рецепта

1

Яйця збиваємо з цукром, додаємо розм'якшений маргарин і борошно, змішане з розпушувачем. Замішуємо тісто, сформуємо у валик і розділимо на 3 частини.

2

Деко накриваємо папером для випічки, присипаємо злегка борошном. Тісто розкачуємо в пласт товщиною 5 мм і викладаємо на деко.

3

Випікаємо при температурі 250°С протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Так печемо три коржі.

4

Яблука чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо шматочками. Яблука для пляцка поміщаємо в сотейник, додаємо цукор і проварюємо до м'якості.

5

Потім яблука подрібнюємо блендером у пюре та охолоджуємо.

6

У яблучну масу додаємо густу сметану та розм'якшене вершкове масло, збиваємо міксером.

7

Змащуємо коржі товстим шаром яблучного крему.

8

Верх пляцка з яблуками також змащуємо шаром крему та посипаємо подрібненим печивом.

9

Пляцок з яблуками має настоятися за кімнатної температури 4-5 годин. За цей час коржі добре просочуються кремом, розм'якшуються та збільшуються в об'ємі.

10

Пляцок з яблуками розрізаємо на шматочки, прикрашаємо та подаємо.
Смачного!

Пляцок з яблук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору