Звичайно печінковий торт – страва не повсякденна, адже потребує часу та певної уваги. Проте ваші старання неодмінно оцінять. А якщо печінковий торт гарно прикрасити свіжою зеленню, намалювати щось цікаве домашнім кетчупом та майонезом, гарантуємо – всі будуть просто вражені.
Печінку промиваємо, очищаємо від плівок та перекручуємо на м’ясорубці двічі або в комбайні.
Цибулю натираємо на тертці.
Додаємо до печінкового фаршу молоко, яйця, борошно, натерту цибулю, соду. Солимо, перчимо й ретельно розмішуємо. За консистенцією тісто має бути таким, як на млинці.
Дуже добре розігріваємо сковороду та випікаємо коржі. Потрібно пристосуватися, адже коржі для печінкового торта більшого діаметру перевертати та знімати зі сковороди дещо складніше.
Змащуємо коржі майонезом, верхній шар прикрашаємо.
Відправляємо печінковий торт у холодильник на 2-3 години для просочення та охолодження.
Рецепт печінкового торта з начинкою
Пасеровану моркву й цибулю можна використати як начинку між коржами печінкового торта. Виходить дуже апетитно й красиво! Вишуканого ніжного смаку набуває тортик з шаром начинки з тертого яблука, змішаного з домашнім майонезом.
Печінковий торт – як прикрасити
Вкрай важливо не просто приготувати печінковий торт за рецептом, а й гарно прикрасити. Для цього підсмажте цибульку, порізану тоненькими кільцями, й викладіть її на верхній корж по колу торта.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Печінку промиваємо, очищаємо від плівок та перекручуємо на м’ясорубці двічі або в комбайні.
Цибулю натираємо на тертці.
Додаємо до печінкового фаршу молоко, яйця, борошно, натерту цибулю, соду. Солимо, перчимо й ретельно розмішуємо. За консистенцією тісто має бути таким, як на млинці.
Дуже добре розігріваємо сковороду та випікаємо коржі. Потрібно пристосуватися, адже коржі для печінкового торта більшого діаметру перевертати та знімати зі сковороди дещо складніше.
Змащуємо коржі майонезом, верхній шар прикрашаємо.
Відправляємо печінковий торт у холодильник на 2-3 години для просочення та охолодження.