Відколи італійська піца стала неймовірно популярною, її ресторанні рецепти швидко перейшли на домашні кухні багатьох господинь по всьому світу. Але не завжди домашня піца виходить такою як в італійських ресторанах і піцеріях. Секрет піци криється в температурі, при якій випікається піца, а саме 350 градусів і вище.
Дріжджі залийте теплою водою і розмішайте, щоб не залишилося грудочок. Додайте до них борошно, сіль і замісіть тісто. Вимішуйте його близько 10 хвилин. Тісто має стати м'яким і еластичним.
Змастіть тісто з усіх боків оливковою олією і покладіть в чисту велику миску. Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
Потім розімніть тісто, розділіть на 2 однакові частини і сформуйте кульки. Покладіть їх на присипану борошном поверхню, накрийте харчовою плівкою і залиште на 60 хвилин.
Руками розтягніть тісто до шару потрібної товщини. Викладіть начинку і відправте в нагріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 10-15.
Салямі, помідор, цибулю поріжте кільцями. Посипте порізаним болгарським перцем.
Викладайте у вигляді луски, чергуючи салямі, помідор і цибулю, щоб скибки помідора лежали на цибулі.
Посипте порізаним болгарським перцем.
Подрібнену цибулю обсмажте, додайте порізаний болгарський перець і трохи потушкуйте.
Додайте курячий фарш, обсмажте 5–7 хв, посоліть, поперчіть.
Додайте посічену зелень, охолодіть.
Викладіть на тісто, полийте розтопленим маслом.
Шматочки курячого м’яса (копченого або печеного) викладаємо на корж.
Підсмажте бекон на сухій сковорідці і викладіть на корж.
Додайте червону цибулю, оливки, кукурудзу.
Тісто змастіть майонезом і кетчупом або оливковою олією, викладіть огірки.
Обсмажте гриби і викладіть їх на корж.
Змастіть все ще раз майонезом. Посипте зеленню.
Натріть твердий сир.
Корж змастіть томатною пастою, розведеною з водою.
Викладайте начинку в такому порядку: варена курка, ананаси, майонез, сіль до смаку, твердий сир.
З груш вийміть серцевину, дрібно наріжте.
Виноград розрізаємо навпіл і вибраємо кісточки.
Змішуємо малину, виноград і груші, викладаємо суміш на тісто.
Зверху заливаємо сметаною і медом.
Посипаємо піцу подрібненими горіхами.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Дріжджі залийте теплою водою і розмішайте, щоб не залишилося грудочок. Додайте до них борошно, сіль і замісіть тісто. Вимішуйте його близько 10 хвилин. Тісто має стати м'яким і еластичним.
Змастіть тісто з усіх боків оливковою олією і покладіть в чисту велику миску. Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
Потім розімніть тісто, розділіть на 2 однакові частини і сформуйте кульки. Покладіть їх на присипану борошном поверхню, накрийте харчовою плівкою і залиште на 60 хвилин.
Руками розтягніть тісто до шару потрібної товщини. Викладіть начинку і відправте в нагріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 10-15.
Салямі, помідор, цибулю поріжте кільцями. Посипте порізаним болгарським перцем.
Викладайте у вигляді луски, чергуючи салямі, помідор і цибулю, щоб скибки помідора лежали на цибулі.
Посипте порізаним болгарським перцем.
Подрібнену цибулю обсмажте, додайте порізаний болгарський перець і трохи потушкуйте.
Додайте курячий фарш, обсмажте 5–7 хв, посоліть, поперчіть.
Додайте посічену зелень, охолодіть.
Викладіть на тісто, полийте розтопленим маслом.
Шматочки курячого м’яса (копченого або печеного) викладаємо на корж.
Підсмажте бекон на сухій сковорідці і викладіть на корж.
Додайте червону цибулю, оливки, кукурудзу.
Тісто змастіть майонезом і кетчупом або оливковою олією, викладіть огірки.
Обсмажте гриби і викладіть їх на корж.
Змастіть все ще раз майонезом. Посипте зеленню.
Натріть твердий сир.
Корж змастіть томатною пастою, розведеною з водою.
Викладайте начинку в такому порядку: варена курка, ананаси, майонез, сіль до смаку, твердий сир.
З груш вийміть серцевину, дрібно наріжте.
Виноград розрізаємо навпіл і вибраємо кісточки.
Змішуємо малину, виноград і груші, викладаємо суміш на тісто.
Зверху заливаємо сметаною і медом.
Посипаємо піцу подрібненими горіхами.