Ніжна та повітряна пастила з яблук виходить із додаванням яєчних білків. Можна також приготувати фруктову пастилу з груш, полуниці, вишні, чорної смородини.
Ароматна домашня пастила – чудова кулінарна ідея для чаювання! Приготуйте зовсім недорогий та незвичайний десерт і здивуйте своїх гостей!
Промиваємо яблука, ділимо їх на половинки. Розкладаємо на деко.
Випікаємо яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.
Запечені яблука старанно перетираємо через сито та отримуємо ніжне пюре.
Додаємо в яблучну масу цукор, розмішуємо та залишаємо для охолодження.
Додаємо в пюре яєчні білки та збиваємо до пишного стану.
Невелику частину суміші залишаємо в мисці. Решту розподіляємо тонким шаром по деку з пергаментом.
Сушимо пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.
Готову яблучну пастилу розрізаємо на кілька рівних частин. З'єднуємо їх одна з одною, промазуємо масою, що залишилася, та формуємо акуратне частування.
Яблучну пастилу прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо.
Пастила в домашніх умовах без додавання цукру – корисний і некалорійний варіант десерту для тих, хто не вживає цукор.Швидко та смачно можна приготувати яблучну пастилу або з полуниці в сушарці для фруктів на пергаменті. Спробуйте та смакуйте!
Інгредієнти
Кроки рецепта
Промиваємо яблука, ділимо їх на половинки. Розкладаємо на деко.
Випікаємо яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.
Запечені яблука старанно перетираємо через сито та отримуємо ніжне пюре.
Додаємо в яблучну масу цукор, розмішуємо та залишаємо для охолодження.
Додаємо в пюре яєчні білки та збиваємо до пишного стану.
Невелику частину суміші залишаємо в мисці. Решту розподіляємо тонким шаром по деку з пергаментом.
Сушимо пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.
Готову яблучну пастилу розрізаємо на кілька рівних частин. З'єднуємо їх одна з одною, промазуємо масою, що залишилася, та формуємо акуратне частування.
Яблучну пастилу прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо.