Пастила з яблук

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування7 годsЗагальний час7 годs 20 хв

Ніжна та повітряна пастила з яблук виходить із додаванням яєчних білків. Можна також приготувати фруктову пастилу з груш, полуниці, вишні, чорної смородини.
Ароматна домашня пастила – чудова кулінарна ідея для чаювання! Приготуйте зовсім недорогий та незвичайний десерт і здивуйте своїх гостей!

 1,50 кг яблук
 2 яйця
 1,50 скл. цукру
 Цукрова пудра
1

Промиваємо яблука, ділимо їх на половинки. Розкладаємо на деко.

2

Випікаємо яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.

3

Запечені яблука старанно перетираємо через сито та отримуємо ніжне пюре.

4

Додаємо в яблучну масу цукор, розмішуємо та залишаємо для охолодження.

5

Додаємо в пюре яєчні білки та збиваємо до пишного стану.

6

Невелику частину суміші залишаємо в мисці. Решту розподіляємо тонким шаром по деку з пергаментом.

7

Сушимо пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.

8

Готову яблучну пастилу розрізаємо на кілька рівних частин. З'єднуємо їх одна з одною, промазуємо масою, що залишилася, та формуємо акуратне частування.

9

Яблучну пастилу прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо.

Пастила в домашніх умовах без додавання цукру – корисний і некалорійний варіант десерту для тих, хто не вживає цукор.Швидко та смачно можна приготувати яблучну пастилу або з полуниці в сушарці для фруктів на пергаменті. Спробуйте та смакуйте!

Інгредієнти

 1,50 кг яблук
 2 яйця
 1,50 скл. цукру
 Цукрова пудра

Кроки рецепта

1

Промиваємо яблука, ділимо їх на половинки. Розкладаємо на деко.

2

Випікаємо яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.

3

Запечені яблука старанно перетираємо через сито та отримуємо ніжне пюре.

4

Додаємо в яблучну масу цукор, розмішуємо та залишаємо для охолодження.

5

Додаємо в пюре яєчні білки та збиваємо до пишного стану.

6

Невелику частину суміші залишаємо в мисці. Решту розподіляємо тонким шаром по деку з пергаментом.

7

Сушимо пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.

8

Готову яблучну пастилу розрізаємо на кілька рівних частин. З'єднуємо їх одна з одною, промазуємо масою, що залишилася, та формуємо акуратне частування.

9

Яблучну пастилу прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо.

Пастила з яблук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору