Ароматний сметанник

Ароматний сметанник

Рецепти сметанника

Якщо часу лишилося зовсім небагато, приготуйте коржі для сметанника на сковороді.

Сметанник у деяких рецептах нагадує чизкейк. Переважно у кожного виду десерту ніжний крем і м’який бісквіт. 

Крем для сметанника 

Духмяний святковий варіант улюбленого сметанника –  крем на основі згущеного молока та вершкового масла.  

При готуванні експериментуйте з інгредієнтами – додавайте какао в крем, сухофрукти та горіхи використовуйте для декору. 

Ароматний сметанник

Ароматний сметанник

Це один з найпопулярніших десертів більшості господинь. Готується сметанник надзвичайно легко та швидко. Ми підготували смачний рецепт сметанника, який є не надто солодким та злегка кислуватим. Основу торта складає крем зі сметани, який має ніжну текстуру та чудовий аромат.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти:

Коржі:

  • 180 g борошна
  • 2 qt яєць
  • 130 g цукру
  • 10 g розпушувача
  • 250 g сметани
  • 10 g какао
  • дрібка солі

Крем:

  • 400 g сметани 20% і вище
  • 12 g ванільного цукру
  • 2 tbsp цукрової пудри

Кроки приготування

Спосіб приготування:

  • Збийте яйця з сіллю та поступово додавайте цукру до утворення густої білої суміші.
  • Додайте до яїчної маси сметану та збивайте ще протягом 1-2 хвилин.
  • Змішайте борошно з розпушувачем до тіста.
  • Поступово додавайте її до попередньо збитої суміші.
  • Перемішайте кухонним вінчиком або ж міксером на малій швидкості.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Підготуйте 2 одинакові форми для випікання. Дно форми застеліть пергаментом або ж фольгою. Змастіть її рослинною олією.
  • Розділіть тісто на 2/3 і 1/3 частини. У більшу частину додайте какао та перемішайте.
  • Рівномірно викладіть тісто у форми, при необхідності розправте тісто лопаткою.
  • Білий корж випікайте протягом 12 хвилин, а темний - 18 хв. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
  • Щоб приготувати крем, потрібно змішати цукрову пудру з ванільним цукром та сметаною.
  • Акуратно розріжте шоколадний корж на половину. Обріжте краї та зробіть їх круглими. Обрізки залиште на шоколадну крихту для прикрашання.
  • Задля того, щоб торт вийшов рівним, то використовуйте спеціальне кухонне кільце.
  • Знизу покладіть шоколадний корж, змастіть сметанним кремом. Далі покладіть білий корж, крем, зверху – шоколадний. Залиште трохи крему, щоб змастити боки та верх сметанника.
  • Відкладіть його на 3-4 години, щоб торт став м’яким.
  • Змастіть шоколадний корж та боки кремом та зверху посипте шоколадними крихтами.
Прокрутка до верху