Рецепти сметанника
Якщо часу лишилося зовсім небагато, приготуйте коржі для сметанника на сковороді.
Сметанник у деяких рецептах нагадує чизкейк. Переважно у кожного виду десерту ніжний крем і м’який бісквіт.
Крем для сметанника
Духмяний святковий варіант улюбленого сметанника – крем на основі згущеного молока та вершкового масла.
При готуванні експериментуйте з інгредієнтами – додавайте какао в крем, сухофрукти та горіхи використовуйте для декору.
Ароматний сметанник
Це один з найпопулярніших десертів більшості господинь. Готується сметанник надзвичайно легко та швидко. Ми підготували смачний рецепт сметанника, який є не надто солодким та злегка кислуватим. Основу торта складає крем зі сметани, який має ніжну текстуру та чудовий аромат.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
Коржі:
- 180 g борошна
- 2 qt яєць
- 130 g цукру
- 10 g розпушувача
- 250 g сметани
- 10 g какао
- дрібка солі
Крем:
- 400 g сметани 20% і вище
- 12 g ванільного цукру
- 2 tbsp цукрової пудри
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- Збийте яйця з сіллю та поступово додавайте цукру до утворення густої білої суміші.
- Додайте до яїчної маси сметану та збивайте ще протягом 1-2 хвилин.
- Змішайте борошно з розпушувачем до тіста.
- Поступово додавайте її до попередньо збитої суміші.
- Перемішайте кухонним вінчиком або ж міксером на малій швидкості.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Підготуйте 2 одинакові форми для випікання. Дно форми застеліть пергаментом або ж фольгою. Змастіть її рослинною олією.
- Розділіть тісто на 2/3 і 1/3 частини. У більшу частину додайте какао та перемішайте.
- Рівномірно викладіть тісто у форми, при необхідності розправте тісто лопаткою.
- Білий корж випікайте протягом 12 хвилин, а темний - 18 хв. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
- Щоб приготувати крем, потрібно змішати цукрову пудру з ванільним цукром та сметаною.
- Акуратно розріжте шоколадний корж на половину. Обріжте краї та зробіть їх круглими. Обрізки залиште на шоколадну крихту для прикрашання.
- Задля того, щоб торт вийшов рівним, то використовуйте спеціальне кухонне кільце.
- Знизу покладіть шоколадний корж, змастіть сметанним кремом. Далі покладіть білий корж, крем, зверху – шоколадний. Залиште трохи крему, щоб змастити боки та верх сметанника.
- Відкладіть його на 3-4 години, щоб торт став м’яким.
- Змастіть шоколадний корж та боки кремом та зверху посипте шоколадними крихтами.