Рахат-лукум

Рахат-лукум

Рахат-лукум

Рахат-лукум

Відомий турецький кондитерський вибір рахат-лукум привернув увагу багатьох людей своїм ніжним та водночас вишуканим смаком. Готується десерт надзвичайно легко та просто. Ми готуємо з додаванням горіхів, проте, якщо ви їх не любите, то можете замінити на щось інше.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Азійська
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти:

Цукровий сироп:

  • 600 g цукру
  • 225 ml води
  • 2/3 tsp лимонної кислоти

Крохмальна паста:

  • 105 g кукурудзяного крохмалю
  • 450 ml води

Начинка:

  • 150 g горіхів

Обсипання рахат-лукуму

  • 4.5 tsp цукрової пудри
  • 3 tsp кукурудзяного крохмалю

Кроки приготування

Спосіб приготування:

  • Горіхи варто підсмажити на сковороді до золотистого кольору.
  • Приготуйте цукровий сироп. Змішайте цукор з водою та лимонною кислотою.
  • Покладіть посудину на вогонь та помішуйте до повного розчинення цукру.
  • Доведіть суміш до кипіння та варіть ще декілька хвилин. Перевірити готовність сиропу можна на утворення твердої кульки. Коли сироп стане густим, то у склянку з крижаною водою додайте декілька крапель сиропу. У воді він повинен охолонути та набрати форму кульки.
  • Щоб приготувати крохмальну пасту, потрібно у великій посудині змішати крохмаль з водою та відкласти на вогонь.
  • Варіть доти, поки суміш не загусне, постійно помішуючи.
  • Додайте туди цукровий сироп та перемішайте до однорідного стану.
  • Доведіть до кипіння та варіть ще протягом 25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
  • Як тільки суміш стане густою, додайте горіхів.
  • Перемішайте та викладіть у форму, застелену харчовою плівкою. Зверху накрийте плівкою та відкладіть у холодильник на 10-12 годин.
  • Змішайте крохмаль та цукрову пудру в однаковому співвідношенні. Посипте нею робочу поверхню.
  • Покладіть туди рахат-лукум та розріжте на рівні шматочки. Обваляйте їх у цій суміші.
Прокрутка до верху