Рахат-лукум
Відомий турецький кондитерський вибір рахат-лукум привернув увагу багатьох людей своїм ніжним та водночас вишуканим смаком. Готується десерт надзвичайно легко та просто. Ми готуємо з додаванням горіхів, проте, якщо ви їх не любите, то можете замінити на щось інше.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
Цукровий сироп:
- 600 g цукру
- 225 ml води
- 2/3 tsp лимонної кислоти
Крохмальна паста:
- 105 g кукурудзяного крохмалю
- 450 ml води
Начинка:
- 150 g горіхів
Обсипання рахат-лукуму
- 4.5 tsp цукрової пудри
- 3 tsp кукурудзяного крохмалю
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- Горіхи варто підсмажити на сковороді до золотистого кольору.
- Приготуйте цукровий сироп. Змішайте цукор з водою та лимонною кислотою.
- Покладіть посудину на вогонь та помішуйте до повного розчинення цукру.
- Доведіть суміш до кипіння та варіть ще декілька хвилин. Перевірити готовність сиропу можна на утворення твердої кульки. Коли сироп стане густим, то у склянку з крижаною водою додайте декілька крапель сиропу. У воді він повинен охолонути та набрати форму кульки.
- Щоб приготувати крохмальну пасту, потрібно у великій посудині змішати крохмаль з водою та відкласти на вогонь.
- Варіть доти, поки суміш не загусне, постійно помішуючи.
- Додайте туди цукровий сироп та перемішайте до однорідного стану.
- Доведіть до кипіння та варіть ще протягом 25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
- Як тільки суміш стане густою, додайте горіхів.
- Перемішайте та викладіть у форму, застелену харчовою плівкою. Зверху накрийте плівкою та відкладіть у холодильник на 10-12 годин.
- Змішайте крохмаль та цукрову пудру в однаковому співвідношенні. Посипте нею робочу поверхню.
- Покладіть туди рахат-лукум та розріжте на рівні шматочки. Обваляйте їх у цій суміші.