Пиріг з вишнями
До святкового застілля можна спекти смачний солодкий десерт – пиріг з вишнями. Для начинки у пиріг з вишнями використовуємо ягоди свіжі або заморожені.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 Яйця
- 3 cups Борошна пшеничного
- 200 g Маргарину розм'якшеного
- 1 cups Сметани
- 1 cups Цукру
- 5 tbsp Цукру для вишневої начинки
- 1,5 cups Вишень без кісточок
- 2 tbsp Крохмалю
- 1 tbsp Цукрової пудри
- 1 Ваніль
Кроки приготування
- У велику миску засипаємо цукор. Розбиваємо до цукру курячі яйця, додаємо розм'якшений маргарин. Добре збиваємо міксером.
- Додаємо в цю масу сметану та знову перемішуємо.
- Засипаємо в миску просіяне борошно, ваніль та замішуємо тісто для святкового пирога з вишнями.
- Тісто має бути еластичним. Ділимо його на дві частини – приблизно у пропорції 1:4.
- Більшу частину розкатуємо в круглий пласт. Перекладаємо пласт у форму для запікання зі знімними бортами.
- На пласт тіста викладали вишню. Присипаємо ягоди цукром для начинки та крохмалем.
- Другу частину тіста також розкатуємо та вирізаємо фігурним ножем смужки, з яких викладаємо на вишні акуратну решітку. Для прикрашення пирога з вишнями можна вирізати з тіста зірочки, квіточки, листочки.
- Випікаємо пиріг із вишнею за 180°С протягом 40-45 хвилин.
- Готовий пиріг із вишнею присипаємо цукровою пудрою.
- Подаємо охолодженим з чаєм або кавою. Смачного!