blank

Пиріг з вишнями

blank

Пиріг з вишнями

До святкового застілля можна спекти смачний солодкий десерт – пиріг з вишнями. Для начинки у пиріг з вишнями використовуємо ягоди свіжі або заморожені.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 2 Яйця
  • 3 cups Борошна пшеничного
  • 200 g Маргарину розм'якшеного
  • 1 cups Сметани
  • 1 cups Цукру
  • 5 tbsp Цукру для вишневої начинки
  • 1,5 cups Вишень без кісточок
  • 2 tbsp Крохмалю
  • 1 tbsp Цукрової пудри
  • 1 Ваніль

Кроки приготування

  • У велику миску засипаємо цукор. Розбиваємо до цукру курячі яйця, додаємо розм'якшений маргарин. Добре збиваємо міксером.
  • Додаємо в цю масу сметану та знову перемішуємо.
  • Засипаємо в миску просіяне борошно, ваніль та замішуємо тісто для святкового пирога з вишнями.
  • Тісто має бути еластичним. Ділимо його на дві частини – приблизно у пропорції 1:4.
  • Більшу частину розкатуємо в круглий пласт. Перекладаємо пласт у форму для запікання зі знімними бортами.
  • На пласт тіста викладали вишню. Присипаємо ягоди цукром для начинки та крохмалем.
  • Другу частину тіста також розкатуємо та вирізаємо фігурним ножем смужки, з яких викладаємо на вишні акуратну решітку. Для прикрашення пирога з вишнями можна вирізати з тіста зірочки, квіточки, листочки.
  • Випікаємо пиріг із вишнею за 180°С протягом 40-45 хвилин.
  • Готовий пиріг із вишнею присипаємо цукровою пудрою.
  • Подаємо охолодженим з чаєм або кавою. Смачного!
Прокрутка до верху