Полуничне варення

Полуничне варення

Полуничне варення

Полуничне варення

Полуницю використовують не тільки для компоту чи створення різноманітної випічки, але й для домашньої закрутки. Полуничне варення вважається одним з найсолодших видів домашнього варення, якому віддають перевагу більшість господинь та дітей. Його смак просто неперевершений, а насиченість та густота заслуговують особливої похвали. Полуниця у цьому сиропі вважається як спеціальний мармелад.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти:

  • 1 kg полуниці
  • 800 g цукру

Кроки приготування

Спосіб приготування:

  • Спочатку варто ретельно промити ягоди та прибрати всі зелені листочки з них.
  • Використовуйте каструлю з антипригарним покриттям. На дно висипте невелику кількість цукру, потім всю полуницю та покрийте її цукром.
  • Накрийте кришкою посудину та відкладіть на декілька годин (рекомендовано на цілу ніч), щоб ягоди пустили сік.
  • Ранком перемішайте. Можете додати невелику кількість води, але ми не додаємо, адже будемо варити варення у власному соку.
  • Варіть його у 3 підходи. Спочатку на середньому вогні, а після закипання - на повільному протягом 10 хвилин. Залиште охолонути та повторіть процес ще двічі.
  • Простерилізуйте банки у зручний для вас спосіб. Розкладіть тепле варення по сухих стерилізованих банках, закрийте кришками та відкладіть у прохолодне темне місце.
  • Смакуйте разом з хлібом, млинцями, панкейками чи солодкою випічкою.
Прокрутка до верху