Полуничне варення
Полуницю використовують не тільки для компоту чи створення різноманітної випічки, але й для домашньої закрутки. Полуничне варення вважається одним з найсолодших видів домашнього варення, якому віддають перевагу більшість господинь та дітей. Його смак просто неперевершений, а насиченість та густота заслуговують особливої похвали. Полуниця у цьому сиропі вважається як спеціальний мармелад.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
- 1 kg полуниці
- 800 g цукру
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- Спочатку варто ретельно промити ягоди та прибрати всі зелені листочки з них.
- Використовуйте каструлю з антипригарним покриттям. На дно висипте невелику кількість цукру, потім всю полуницю та покрийте її цукром.
- Накрийте кришкою посудину та відкладіть на декілька годин (рекомендовано на цілу ніч), щоб ягоди пустили сік.
- Ранком перемішайте. Можете додати невелику кількість води, але ми не додаємо, адже будемо варити варення у власному соку.
- Варіть його у 3 підходи. Спочатку на середньому вогні, а після закипання - на повільному протягом 10 хвилин. Залиште охолонути та повторіть процес ще двічі.
- Простерилізуйте банки у зручний для вас спосіб. Розкладіть тепле варення по сухих стерилізованих банках, закрийте кришками та відкладіть у прохолодне темне місце.
- Смакуйте разом з хлібом, млинцями, панкейками чи солодкою випічкою.