Спочатку варто ретельно промити ягоди та прибрати всі зелені листочки з них.
Використовуйте каструлю з антипригарним покриттям. На дно висипте невелику кількість цукру, потім всю полуницю та покрийте її цукром.
Накрийте кришкою посудину та відкладіть на декілька годин (рекомендовано на цілу ніч), щоб ягоди пустили сік.
Ранком перемішайте. Можете додати невелику кількість води, але ми не додаємо, адже будемо варити варення у власному соку.
Варіть його у 3 підходи. Спочатку на середньому вогні, а після закипання - на повільному протягом 10 хвилин. Залиште охолонути та повторіть процес ще двічі.
Простерилізуйте банки у зручний для вас спосіб. Розкладіть тепле варення по сухих стерилізованих банках, закрийте кришками та відкладіть у прохолодне темне місце.
Смакуйте разом з хлібом, млинцями, панкейками чи солодкою випічкою.