Як прикрасити пляцок з яблук
Пляцок з яблуками красиво прикрасити можна мармеладом, посипати подрібненими горішками, родзинками, корицею.
Складати пляцок з яблуками можна й в іншому порядку: пісочна основа, товстий шар яблучного крему, пісочна крихта.
Як приготувати пляцок з яблуками
Є багато рецептів пляцків з яблуками, але всі вони вирізняються чудовим смаком, багатошаровістю, гармонійним поєднанням усіх шарів та ароматів.
І хоча готувати пляцок з яблуками зовсім не швидко, зате ви гарантовано отримуєте чудовий результат.
Пляцок з яблук
Пляцок з яблуками – дуже смачна випічка західної України. Ароматний пляцок з яблук – соковитий та м’який, можна готувати цілий рік. Його особливість у тому, що ніжного яблучного крему значно більше, ніж коржа. Спробуйте самі!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Тісто:
- 3 qt яєць
- 1 cups цукру
- 180 g маргарина
- 3,5 cups борошна
- 2 tsp розпушувачу
Крем:
- 1 cups цукру
- 200 g сметани
- 150 g масла вершкового
- 1500 g яблук
Прикрашення:
- 100 g пісочного печива
- 0,5 cups цукру
- 2 qt яблука
Кроки приготування
- Яйця збиваємо з цукром, додаємо розм'якшений маргарин і борошно, змішане з розпушувачем. Замішуємо тісто, сформуємо у валик і розділимо на 3 частини.
- Деко накриваємо папером для випічки, присипаємо злегка борошном. Тісто розкачуємо в пласт товщиною 5 мм і викладаємо на деко.
- Випікаємо при температурі 250°С протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Так печемо три коржі.
- Яблука чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо шматочками. Яблука для пляцка поміщаємо в сотейник, додаємо цукор і проварюємо до м'якості.
- Потім яблука подрібнюємо блендером у пюре та охолоджуємо.
- У яблучну масу додаємо густу сметану та розм'якшене вершкове масло, збиваємо міксером.
- Змащуємо коржі товстим шаром яблучного крему.
- Верх пляцка з яблуками також змащуємо шаром крему та посипаємо подрібненим печивом.
- Пляцок з яблуками має настоятися за кімнатної температури 4-5 годин. За цей час коржі добре просочуються кремом, розм'якшуються та збільшуються в об'ємі.
- Пляцок з яблуками розрізаємо на шматочки, прикрашаємо та подаємо. Смачного!