blank

Пляцок з яблук

Як прикрасити пляцок з яблук

Пляцок з яблуками красиво прикрасити можна мармеладом, посипати подрібненими горішками, родзинками, корицею.   

Складати пляцок з яблуками можна й в іншому порядку: пісочна основа, товстий шар яблучного крему, пісочна крихта.

Як приготувати пляцок з яблуками

Є багато рецептів пляцків з яблуками, але всі вони вирізняються чудовим смаком, багатошаровістю, гармонійним поєднанням усіх шарів та ароматів. 

І хоча готувати пляцок з яблуками зовсім не швидко, зате ви гарантовано отримуєте чудовий результат.

blank

Пляцок з яблук

Пляцок з яблуками – дуже смачна випічка західної України. Ароматний пляцок з яблук – соковитий та м’який, можна готувати цілий рік. Його особливість у тому, що ніжного яблучного крему значно більше, ніж коржа. Спробуйте самі!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 1 година 20 хвилин
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Тісто:

  • 3 qt яєць
  • 1 cups цукру
  • 180 g маргарина
  • 3,5 cups борошна
  • 2 tsp розпушувачу

Крем:

  • 1 cups цукру
  • 200 g сметани
  • 150 g масла вершкового
  • 1500 g яблук

Прикрашення:

  • 100 g пісочного печива
  • 0,5 cups цукру
  • 2 qt яблука

Кроки приготування

  • Яйця збиваємо з цукром, додаємо розм'якшений маргарин і борошно, змішане з розпушувачем. Замішуємо тісто, сформуємо у валик і розділимо на 3 частини.
  • Деко накриваємо папером для випічки, присипаємо злегка борошном. Тісто розкачуємо в пласт товщиною 5 мм і викладаємо на деко.
  • Випікаємо при температурі 250°С протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Так печемо три коржі.
  • Яблука чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо шматочками. Яблука для пляцка поміщаємо в сотейник, додаємо цукор і проварюємо до м'якості.
  • Потім яблука подрібнюємо блендером у пюре та охолоджуємо.
  • У яблучну масу додаємо густу сметану та розм'якшене вершкове масло, збиваємо міксером.
  • Змащуємо коржі товстим шаром яблучного крему.
  • Верх пляцка з яблуками також змащуємо шаром крему та посипаємо подрібненим печивом.
  • Пляцок з яблуками має настоятися за кімнатної температури 4-5 годин. За цей час коржі добре просочуються кремом, розм'якшуються та збільшуються в об'ємі.
  • Пляцок з яблуками розрізаємо на шматочки, прикрашаємо та подаємо. Смачного!
Прокрутка до верху