blank

Печиво на сметані нашвидкуруч

Як прикрасити печиво на сметані

Для прикрашення печива на сметані спробуйте традиційні засоби – кокосову стружку, цукрову пудру, мак, потовчені горіхи, цукати або натертий шоколад.

При цьому, прикрасити можна вже готове печиво на сметані або ж перед випіканням. А можна змішати корицю з цукром та посипати цією сумішшю ще гаряче печиво на сметані. Аромат – неймовірний!

blank

Печиво на сметані нашвидкуруч

Приготуємо м'яке та ніжне печиво на сметані нашвидкуруч – смачне та ароматне, яке вдається навіть недосвідченій господині. Спробуйте цей наш простий та швидкий рецепт.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 2,5 cups борошна
  • 150 ml сметана 20%
  • 150 g цукру
  • 1 qt яйця курячого
  • 0,5 tsp соди харчової
  • 1 dash солі

Кроки приготування

  • Приготуємо тісто для печива на сметані. У глибоку миску розбиваємо яйце, засипаємо цукор і ретельно збиваємо до повного розчинення цукру.
  • В отриману масу додаємо сметану кімнатної температури, сіль та соду. Усе розмішуємо.
  • Після засипаємо у в'язку масу просіяне борошно та замішуємо тісто спочатку міксером, а потім руками.
  • З еластичного тіста формуємо кулю, обгортаємо харчовою плівкою та прибираємо на пів години у холодильник.
  • Охолоджене тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Розкатуємо у пласт завтовшки приблизно 1 сантиметр, а потім вирізаємо за допомогою форм печиво.
  • Вирізане печиво на сметані викладаємо на деко, заздалегідь застелене пергаментом, на невеликій відстані одне від одного. Пергамент можна змастити вершковим маслом.
  • Випікаємо протягом 25-30 хвилин за температури 180°С та подаємо домашні смаколики. Відчуваєте, як смачно пахне!
Прокрутка до верху