Як прикрасити печиво на сметані
Для прикрашення печива на сметані спробуйте традиційні засоби – кокосову стружку, цукрову пудру, мак, потовчені горіхи, цукати або натертий шоколад.
При цьому, прикрасити можна вже готове печиво на сметані або ж перед випіканням. А можна змішати корицю з цукром та посипати цією сумішшю ще гаряче печиво на сметані. Аромат – неймовірний!
Печиво на сметані нашвидкуруч
Приготуємо м'яке та ніжне печиво на сметані нашвидкуруч – смачне та ароматне, яке вдається навіть недосвідченій господині. Спробуйте цей наш простий та швидкий рецепт.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2,5 cups борошна
- 150 ml сметана 20%
- 150 g цукру
- 1 qt яйця курячого
- 0,5 tsp соди харчової
- 1 dash солі
Кроки приготування
- Приготуємо тісто для печива на сметані. У глибоку миску розбиваємо яйце, засипаємо цукор і ретельно збиваємо до повного розчинення цукру.
- В отриману масу додаємо сметану кімнатної температури, сіль та соду. Усе розмішуємо.
- Після засипаємо у в'язку масу просіяне борошно та замішуємо тісто спочатку міксером, а потім руками.
- З еластичного тіста формуємо кулю, обгортаємо харчовою плівкою та прибираємо на пів години у холодильник.
- Охолоджене тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Розкатуємо у пласт завтовшки приблизно 1 сантиметр, а потім вирізаємо за допомогою форм печиво.
- Вирізане печиво на сметані викладаємо на деко, заздалегідь застелене пергаментом, на невеликій відстані одне від одного. Пергамент можна змастити вершковим маслом.
- Випікаємо протягом 25-30 хвилин за температури 180°С та подаємо домашні смаколики. Відчуваєте, як смачно пахне!