blank

Пастила з яблук

Пастила в домашніх умовах без додавання цукру – корисний і некалорійний варіант десерту для тих, хто не вживає цукор.Швидко та смачно можна приготувати яблучну пастилу або з полуниці в сушарці для фруктів на пергаменті. Спробуйте та смакуйте!

blank

Пастила з яблук

Ніжна та повітряна пастила з яблук виходить із додаванням яєчних білків. Можна також приготувати фруктову пастилу з груш, полуниці, вишні, чорної смородини. Ароматна домашня пастила – чудова кулінарна ідея для чаювання! Приготуйте зовсім недорогий та незвичайний десерт і здивуйте своїх гостей!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 7 години
Загальний час: 7 години 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1.5 kg яблук
  • 2 яйця
  • 1,5 cups цукру
  • Цукрова пудра

Кроки приготування

  • Промиваємо яблука, ділимо їх на половинки. Розкладаємо на деко.
  • Випікаємо яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.
  • Запечені яблука старанно перетираємо через сито та отримуємо ніжне пюре.
  • Додаємо в яблучну масу цукор, розмішуємо та залишаємо для охолодження.
  • Додаємо в пюре яєчні білки та збиваємо до пишного стану.
  • Невелику частину суміші залишаємо в мисці. Решту розподіляємо тонким шаром по деку з пергаментом.
  • Сушимо пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.
  • Готову яблучну пастилу розрізаємо на кілька рівних частин. З'єднуємо їх одна з одною, промазуємо масою, що залишилася, та формуємо акуратне частування.
  • Яблучну пастилу прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо.
Прокрутка до верху