Пастила в домашніх умовах без додавання цукру – корисний і некалорійний варіант десерту для тих, хто не вживає цукор.Швидко та смачно можна приготувати яблучну пастилу або з полуниці в сушарці для фруктів на пергаменті. Спробуйте та смакуйте!
Пастила з яблук
Ніжна та повітряна пастила з яблук виходить із додаванням яєчних білків. Можна також приготувати фруктову пастилу з груш, полуниці, вишні, чорної смородини. Ароматна домашня пастила – чудова кулінарна ідея для чаювання! Приготуйте зовсім недорогий та незвичайний десерт і здивуйте своїх гостей!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1.5 kg яблук
- 2 яйця
- 1,5 cups цукру
- Цукрова пудра
Кроки приготування
- Промиваємо яблука, ділимо їх на половинки. Розкладаємо на деко.
- Випікаємо яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.
- Запечені яблука старанно перетираємо через сито та отримуємо ніжне пюре.
- Додаємо в яблучну масу цукор, розмішуємо та залишаємо для охолодження.
- Додаємо в пюре яєчні білки та збиваємо до пишного стану.
- Невелику частину суміші залишаємо в мисці. Решту розподіляємо тонким шаром по деку з пергаментом.
- Сушимо пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.
- Готову яблучну пастилу розрізаємо на кілька рівних частин. З'єднуємо їх одна з одною, промазуємо масою, що залишилася, та формуємо акуратне частування.
- Яблучну пастилу прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо.