Паштет з печінки
Дуже смачний, ніжний та корисний паштет з печінки. Класична страва для будь-якого випадку. Приготуємо поживний паштет із курячої печінки з морквою та цибулею – апетитну та ефектну закуску.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 8 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 700 g курячої печінки
- 1 qt цибулі ріпчастої
- 1 qt моркви
- 3 tbsp соняшникової олії
- 70 g вершкового масла
- 70 g води кип’яченої
- сіль, перець
Кроки приготування
- Для паштету печінка підійде заморожена або охолоджена. Заморожену печінку слід заздалегідь розморозити в холодильнику. Потім вирізаємо з неї жовч і жир. Нарізаємо шматочками, перекладаємо в миску та заливаємо холодною водою на 20-30 хвилин.
- Очищаємо цибулю та моркву, миємо та подрібнюємо. Цибулину нарізаємо дрібними шматочками, а моркву натираємо на дрібній терці.
- Наливаємо у сковороду соняшникову олію. Гарненько розігріваємо, а потім обсмажуємо на ній цибулю та моркву. Овочі мають стати м’якими.
- Викладаємо до овочів печінку. Перемішуємо її з овочами та тушкуємо 3 хвилини.
- Вливаємо гарячу кип’ячену воду в сковорідку, солимо інгредієнти та тушкуємо ще на маленькому вогні близько десяти хвилин. Намагаємося постійно помішувати печінку в процесі приготування.
- Перекладаємо тушковану масу зі сковороди в миску. Охолоджуємо та подрібнюємо за допомогою блендера.
- Щоб паштет був потрібної нам структури, додаємо в нього вершкове масло. Його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб розм’якшилося. Знову перемішуємо паштет виделкою або блендером.
- Перекладаємо паштет з печінки у пластиковий контейнер і ставимо в холодильник. Охолоджуємо кілька годин.
Секрети рецептів приготування паштету з печінки
Головний секрет приготування паштету з печінки – ретельне подрібнення продуктів. За структурою печінковий паштет має нагадувати пасту – бути пружним і ніжним.
До печінкового паштету, крім солі, ви можете додати будь-які прянощі за бажанням. Солити паштет з печінки рекомендується після змішування інгредієнтів, але до їх подрібнення, щоб смак страви був однорідним.
Як подавати паштет з курячої печінки
Подавати паштет з печінки можна на сніданок або перекус, доречний він і на святковому столі. Для цього його можна прикрасити кислими ягодами, наприклад, журавлиною.
Печінковий паштет використовують як намазку для бутербродів, начинку для тарталеток та інших страв.