Різновиди рецептів окрошки
Рецепти окрошки є найрізноманітніші: окрошка на кефірі або на сметані, на майонезі та з оцтом, окрошка хлібна або болгарська окрошка на йогурті, окрошка з яловичиною та гірчичним соусом, дієтична окрошка на мінеральній воді для зменшення калорійності.
Пісну окрошку готують лише з овочами. Щоб приготувати більш поживну м’ясну окрошку за українським рецептом, м’ясо використовується відварне, переважно нежирне, різних сортів. Риба найкраще смакує з солодким м’ясом з мінімумом кісток – лин, судак, осетер, хек або тріска.
Окрошка
За класичним рецептом окрошку приготувати просто: накришити різні овочі, додати зелень і заправити квасом. Але сьогодні ж виявляється, до складу окрошки часто входять абсолютно нестандартні продукти. Не тільки зі ковбасою, а й з різним м'ясом, рибою, крабовими паличками та морепродуктами, сиром і грибами. Якщо хочеться вже зовсім чогось екзотичного, то окрошку можна заправити світлим пивом, сироваткою, бульйоном, розсолом або томатною пастою.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 5 варених картоплин
- 300 g вареної або копченої ковбаси
- 5 варених яєць
- 10 редисок або 1-2 шт. редису дайкон
- 3 свіжих огірки
- Пучок кропу
- Пучок зеленої цибулі
- Сіль
- Сметана або майонез
- Квас
Кроки приготування
- Нарізаємо картоплю, яйця, редис, огірки та ковбасу дрібними кубиками.
- Подрібнюємо зелень та цибулю.
- Змішуємо всі компоненти та солимо.
- Додаємо сметану або майонез до смаку, заправляємо квасом і ще раз перемішуємо. Даємо трішки настоятися та подаємо. Смачного!