blank

Окрошка

Різновиди рецептів окрошки

Рецепти окрошки є найрізноманітніші: окрошка на кефірі або на сметані, на майонезі та з оцтом, окрошка хлібна або болгарська окрошка на йогурті, окрошка з яловичиною та гірчичним соусом, дієтична окрошка на мінеральній воді для зменшення калорійності. 

Пісну окрошку готують лише з овочами. Щоб приготувати більш поживну м’ясну окрошку за українським рецептом, м’ясо використовується відварне, переважно нежирне, різних сортів. Риба найкраще смакує з солодким м’ясом з мінімумом кісток – лин, судак, осетер, хек або тріска.

blank

Окрошка

За класичним рецептом окрошку приготувати просто: накришити різні овочі, додати зелень і заправити квасом. Але сьогодні ж виявляється, до складу окрошки часто входять абсолютно нестандартні продукти. Не тільки зі ковбасою, а й з різним м'ясом, рибою, крабовими паличками та морепродуктами, сиром і грибами. Якщо хочеться вже зовсім чогось екзотичного, то окрошку можна заправити світлим пивом, сироваткою, бульйоном, розсолом або томатною пастою.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 5 варених картоплин
  • 300 g вареної або копченої ковбаси
  • 5 варених яєць
  • 10 редисок або 1-2 шт. редису дайкон
  • 3 свіжих огірки
  • Пучок кропу
  • Пучок зеленої цибулі
  • Сіль
  • Сметана або майонез
  • Квас

Кроки приготування

  • Нарізаємо картоплю, яйця, редис, огірки та ковбасу дрібними кубиками.
  • Подрібнюємо зелень та цибулю.
  • Змішуємо всі компоненти та солимо.
  • Додаємо сметану або майонез до смаку, заправляємо квасом і ще раз перемішуємо. Даємо трішки настоятися та подаємо. Смачного!
Прокрутка до верху