Морквяний пиріг
Морквяний пиріг - швидкий і простий рецепт. Соковитий, ніжний і пухкий, такий пиріг оцінять і діти, і дорослі. Дуже добре смакує з міцним чорним чаєм або кавою. А кожна досвідчена господиня у своїй книзі рецептів безумовно має кілька видів такого пирога.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 розпушувач для тіста
- 150 g родзинок або сушеної журавлини
- 100 g подрібнених волоських горіхів
- 6 морквин
- 4 яйця
- 250 g борошна
- 120 g цукру
- сіль - щіпка
- масло для змащування форми
Кроки приготування
- Родзинки замочуємо в окропі.
- Яйця збиваємо з цукром до утворення пишної білої маси, додаємо терту моркву і горіхи.
- Всипаємо борошно, розпушувач і сіль, добре перемішуємо.
- Форму змащуємо маслом або олією.
- Промиваємо і ретельно обсушуємо родзинки, змішуємо їх з ложкою борошна. Додаємо в тісто.
- Виливаємо тісто у форму і розрівнюємо.
- Випікаємо при 180 градусах до «сухого сірника», зазвичай це займає 40-50 хвилин.