blank

Млинці на кефірі

Пухкі млинці на кефірі

Млинці на кефірі виходять більш жирними, ніжними, пишними. Вони смачні навіть просто так, без начинки. 

А вже якщо ще й сметанки чи варення якогось до таких млинців на кефірі – то це взагалі справжня смакота! 

Як приготувати млинці на кефірі – рецепти 

Дуже просто приготувати млинці на кефірі з вівсяного борошна та манки. Необхідно лише попередньо замочити борошно та манку на 2-3 години.  

Щоб приготувати млинці на кефірі з яблуками, потрібно на дрібній терці натерти яблуко, додати його у тісто та збити.  

blank

Млинці на кефірі

Млинці на кефірі особливо ніжні та пишні, але й приготувати їх трохи важче. Втім, наш простий рецепт млинців на кефірі безумовно допоможе вам впоратися з цим завданням.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 1 l кефіру
  • 4 tbsp цукру
  • 2 tbsp вершкового масла
  • 2 cups пшеничного борошна
  • 0.5 tsp солі
  • 1 tsp соди
  • 3 tbsp олії

Кроки приготування

  • Розбиваємо яйця в миску, додаємо цукор і сіль. Збиваємо міксером до розчинення солі та цукру.
  • Додаємо пів склянки борошна та соду. Злегка збиваємо міксером.
  • Продовжуючи збивати, поступово вводимо в суміш кефір і рослинну олію. Якщо бажаєте отримати пухкі млинці на кефірі, візьміть трішки менше кефіру.
  • Не припиняючи збивати, додаємо в тісто борошно, що залишилося.
  • Має вийти ідеально гладке тісто для млинців на кефірі без грудочок.
  • На розпечену та злегка змащену вершковим маслом сковороду виливаємо невелику кількість тіста. Нахиляючи сковорідку, рівномірно розподіляємо тісто по всій сковороді.
  • Смажимо млинчик на кефірі з одного боку, після чого перевертаємо на інший. Ще секунд 30 – і млинчик готовий.
  • Печемо млинці, поки не закінчиться тісто. Готові млинці на кефірі складаємо на тарілку, не забуваючи кожен злегка змащувати вершковим маслом.
Прокрутка до верху