Пухкі млинці на кефірі
Млинці на кефірі виходять більш жирними, ніжними, пишними. Вони смачні навіть просто так, без начинки.
А вже якщо ще й сметанки чи варення якогось до таких млинців на кефірі – то це взагалі справжня смакота!
Як приготувати млинці на кефірі – рецепти
Дуже просто приготувати млинці на кефірі з вівсяного борошна та манки. Необхідно лише попередньо замочити борошно та манку на 2-3 години.
Щоб приготувати млинці на кефірі з яблуками, потрібно на дрібній терці натерти яблуко, додати його у тісто та збити.
Млинці на кефірі
Млинці на кефірі особливо ніжні та пишні, але й приготувати їх трохи важче. Втім, наш простий рецепт млинців на кефірі безумовно допоможе вам впоратися з цим завданням.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 l кефіру
- 4 tbsp цукру
- 2 tbsp вершкового масла
- 2 cups пшеничного борошна
- 0.5 tsp солі
- 1 tsp соди
- 3 tbsp олії
Кроки приготування
- Розбиваємо яйця в миску, додаємо цукор і сіль. Збиваємо міксером до розчинення солі та цукру.
- Додаємо пів склянки борошна та соду. Злегка збиваємо міксером.
- Продовжуючи збивати, поступово вводимо в суміш кефір і рослинну олію. Якщо бажаєте отримати пухкі млинці на кефірі, візьміть трішки менше кефіру.
- Не припиняючи збивати, додаємо в тісто борошно, що залишилося.
- Має вийти ідеально гладке тісто для млинців на кефірі без грудочок.
- На розпечену та злегка змащену вершковим маслом сковороду виливаємо невелику кількість тіста. Нахиляючи сковорідку, рівномірно розподіляємо тісто по всій сковороді.
- Смажимо млинчик на кефірі з одного боку, після чого перевертаємо на інший. Ще секунд 30 – і млинчик готовий.
- Печемо млинці, поки не закінчиться тісто. Готові млинці на кефірі складаємо на тарілку, не забуваючи кожен злегка змащувати вершковим маслом.