Млинці на кефірі
Млинці на кефірі особливо ніжні та пишні, але й приготувати їх трохи важче. Втім, наш простий рецепт млинців на кефірі безумовно допоможе вам впоратися з цим завданням.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 6 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 1 l кефіру
- 4 tbsp цукру
- 2 tbsp вершкового масла
- 2 cups пшеничного борошна
- 0.5 tsp солі
- 1 tsp соди
- 3 tbsp олії
Кроки приготування
- Розбиваємо яйця в миску, додаємо цукор і сіль. Збиваємо міксером до розчинення солі та цукру.
- Додаємо пів склянки борошна та соду. Злегка збиваємо міксером.
- Продовжуючи збивати, поступово вводимо в суміш кефір і рослинну олію. Якщо бажаєте отримати пухкі млинці на кефірі, візьміть трішки менше кефіру.
- Не припиняючи збивати, додаємо в тісто борошно, що залишилося.
- Має вийти ідеально гладке тісто для млинців на кефірі без грудочок.
- На розпечену та злегка змащену вершковим маслом сковороду виливаємо невелику кількість тіста. Нахиляючи сковорідку, рівномірно розподіляємо тісто по всій сковороді.
- Смажимо млинчик на кефірі з одного боку, після чого перевертаємо на інший. Ще секунд 30 – і млинчик готовий.
- Печемо млинці, поки не закінчиться тісто. Готові млинці на кефірі складаємо на тарілку, не забуваючи кожен злегка змащувати вершковим маслом.
Пухкі млинці на кефірі
Млинці на кефірі виходять більш жирними, ніжними, пишними. Вони смачні навіть просто так, без начинки.
А вже якщо ще й сметанки чи варення якогось до таких млинців на кефірі – то це взагалі справжня смакота!
Як приготувати млинці на кефірі – рецепти
Дуже просто приготувати млинці на кефірі з вівсяного борошна та манки. Необхідно лише попередньо замочити борошно та манку на 2-3 години.
Щоб приготувати млинці на кефірі з яблуками, потрібно на дрібній терці натерти яблуко, додати його у тісто та збити.