Марокканські оладки рецепт

Мароканські оладки

Марокканські оладки рецепт

Мароканські оладки

Ці оладки смажаться лише з одного боку! Замість тіста – миска об’ємної піни … Відмінна риса мароканських оладок – це блідий, ледь підсмажений колір. Їх подають з соусом з топленого масла і меду
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Мароканська
Ключове слово: мароканські оладки, оладки
Підготовка: 45 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 1 година
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

Тісто на оладки

  • манна крупа
  • борошно
  • 450 ml теплої води
  • 1 яйце
  • 1 tsp олії
  • 1 tsp цукор
  • 1 tsp дріжджів
  • щіпка солі
  • 1 tsp розпушувач

Для соусу

  • 70 g вершкового масла
  • 6 tbsp меду

Кроки приготування

  • Змішуємо всі сухі інгредієнти в глибокому посуді, додаємо яйце і перемішуємо.
  • Цівкою вливаємо теплу воду, рослинне масло і ретельно перемішуємо.
  • Збиваємо масу 1-2 хвилини міксером або вінчиком до утворення рідкуватого тіста, потім накриваємо і залишаємо його на 40 хвилин, щоб максимально піднялося.
  • Поки тісто підходить, готуємо соус. Для цього розтоплюємо мед з вершковим маслом, але ні в якому разі не доводимо до кипіння.
  • Коли тісто підросло в 2 рази виливаємо на злегка розігріту сковорідку без масла. Тісто лиємо строго в центр і не розподіляємо по сковороді, інакше оладки не будуть з бульбашками.
  • Смажимо на середньому вогні і тільки з одного боку.
  • Коли верхня сторона оладки перестане бути липкою і підсохне, знімаємо зі сковорідки. Подаємо, поливши соусом. Смачного!

Прокрутка до верху