Мароканські оладки
Ці оладки смажаться лише з одного боку! Замість тіста – миска об’ємної піни … Відмінна риса мароканських оладок – це блідий, ледь підсмажений колір. Їх подають з соусом з топленого масла і меду
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
Тісто на оладки
- манна крупа
- борошно
- 450 ml теплої води
- 1 яйце
- 1 tsp олії
- 1 tsp цукор
- 1 tsp дріжджів
- щіпка солі
- 1 tsp розпушувач
Для соусу
- 70 g вершкового масла
- 6 tbsp меду
Кроки приготування
- Змішуємо всі сухі інгредієнти в глибокому посуді, додаємо яйце і перемішуємо.
- Цівкою вливаємо теплу воду, рослинне масло і ретельно перемішуємо.
- Збиваємо масу 1-2 хвилини міксером або вінчиком до утворення рідкуватого тіста, потім накриваємо і залишаємо його на 40 хвилин, щоб максимально піднялося.
- Поки тісто підходить, готуємо соус. Для цього розтоплюємо мед з вершковим маслом, але ні в якому разі не доводимо до кипіння.
- Коли тісто підросло в 2 рази виливаємо на злегка розігріту сковорідку без масла. Тісто лиємо строго в центр і не розподіляємо по сковороді, інакше оладки не будуть з бульбашками.
- Смажимо на середньому вогні і тільки з одного боку.
- Коли верхня сторона оладки перестане бути липкою і підсохне, знімаємо зі сковорідки. Подаємо, поливши соусом. Смачного!