blank

Листкове тісто

Листкове тісто – що можна приготувати

Листкове тісто за цим рецептом – основа для випічки, яку люблять багато господинь через її універсальність і завдяки легкому приємному смаку. 

Його можна використовувати для приготування будь-якої випічки: пироги та пиріжки – солодкі або не солодкі, торти та тістечка, печиво, слойки та штруделі.  

Листкове тісто – як правильно  розморозити 

Листкове тісто швидкого приготування можна зберігати в холодильнику кілька днів, а в морозильнику кілька місяців.

Розморожувати листкове тісто краще в холодильнику в пакуванні – до 10 годин, за кімнатної температури – 3 години, акуратно натискаючи на нього кожні 15-20 хвилин.

blank

Листкове тісто

Крихке листкове тісто швидкого приготування за цим рецептом – смачне, ніжне й універсальне. Зробити листкове тісто в домашніх умовах не так-то просто. Але ми розкажемо про деякі секрети.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 4 години
Загальний час: 4 години 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 800 g замороженого вершкового масла або маргарину
  • 1 kg борошна
  • 2 яйця
  • 100 g цукру
  • 1 tsp солі
  • 2 tbsp оцту 7%
  • 350 ml крижаної води

Кроки приготування

  • Насамперед приготуємо рідину для листкового тіста швидкого приготування. У миску розбиваємо яйця, вливаємо оцет, додаємо сіль.
  • Додаємо крижану воду і все добре перемішуємо. Загалом має вийти 500 мл рідкої суміші. Ставимо її в холодильник.
  • На стіл висипаємо просіяне борошно. Періодично занурюючи у борошно заморожений маргарин або вершкове масло, швидко натираємо його на великій тертці.
  • Злегка перемішуємо натертий маргарин з борошном та збираємо гіркою.
  • Формуємо ямку у тісті та поступово наливаємо підготовлену рідину у неї, злегка перемішуємо.
  • Швидко замішуємо листкове тісто, але його не можна місити. Акуратно підіймаємо тісто з різних боків до середини, складаємо шарами та притискаємо.
  • Збираємо усі крихти та залишки, додаючи їх до основного шматка листкового тіста.
  • Надаємо тісту прямокутної форми, кладемо в целофановий пакет і відправляємо, мінімум, на 3-4 години в холодильник.
  • Листкове тісто виймаємо з холодильника безпосередньо перед приготуванням випічки. Викладаємо відрізаний шматок тіста на стіл, злегка присипаний борошном, шари тіста мають бути паралельні поверхні столу. Розкачуємо тісто, злегка присипаючи борошном, до необхідної товщини в одному напрямку.
  • З цієї кількості листкового тіста виходить, приблизно, 4 кг випічки з різноманітними начинками.
Прокрутка до верху