Пригощайтеся!
У чому особливість львівського сирника?
Звичайні традиційні сирники відома українська кулінарка, знаменита галичанка та королева смаколиків Дарія Цвек перетворила у справжнє кулінарне творіння.
Ідеальним доповненням до львівського сирника вважається горнятко запашної кави, адже саме цей напій максимально повно розкриває ніжний смак десерту.
Львівський сирник – чудовий сніданок
Саме за ніч львівський торт сирник гарненько просочиться та смакуватиме якнайкраще! А якщо готувати львівський сирник зранку, доведеться терпіти аж до вечері.
Смачні добавки до львівського сирника, крім родзинок – курага, цукати або інші сухофрукти, наприклад сушене манго чи ананас.
Львівський сирник
Дивовижний львівський сирник – це приклад того, як натхнення та любов творять зі звичайних продуктів справжній бренд. Унікальність львівського сирника у тому, що настоявшись, на відміну від інших страв із домашнього сиру, він стає ще більш соковитим і ніжним. Отже, приготуємо львівський сирник.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для сирника
- 500 g домашнього жирного сиру
- 4 яйця
- 150 g цукру
- 2 tbsp манки
- 100 g вершкового масла кімнатної температури
- 100 g родзинок
- 1 лимон
- 1 tbsp ванільного екстракту
Для шоколадної глазурі
- 100 g чорного шоколаду (72%)
- 50 g жирних вершків
- 1 tbsp меду
- 20 g води
Кроки приготування
- Родзинки заливаємо гарячою водою.
- Дрібно натираємо цедру лимона на тертці, попередньо гарненько її вимивши.
- Домашній сир перетираємо крізь сито або пропускаємо 2 рази через м'ясорубку.
- Змішаємо разом домашній сир, манку, лимонну цедру та ретельно перемішаємо інгредієнти разом.
- Додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло.
- Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру.
- Збиваємо жовтки з цукром до посвітління та пишності.
- Змішаємо жовтки з сирною масою. Додаємо ванільний екстракт.
- Збиваємо білки в міцну піну. Продовжуючи збивати білки, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо білки, поки вони не стануть гладкими та блискучими до повного розчинення цукру.
- Поступово вводимо збиті білки в сирну масу.
- Наприкінці додаємо родзинки, ретельно віджавши з них воду. Маса вийде ніжною та пишною.
- Покладемо сирну масу у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо львівський торт сирник за температури 180°С протягом 1 години до рум'яного кольору. У процесі випікання торт підніметься, але потім осяде – це нормально. Готовий львівський сирник охолоджуємо.
- Приготуємо шоколадну глазур: шоколад розтопимо разом з вершками. Потім додаємо в масу воду та мед. Приготована за таким рецептом глазур у холодильнику застигне, але залишиться м'якою, немов густий шоколадний крем.
- Розподілимо рівномірно глазур по поверхні львівського сирника та поставимо у холодильник на 6-8 годин.