blank

Львівський сирник

Пригощайтеся!

У чому особливість львівського сирника?

Звичайні традиційні сирники відома українська кулінарка, знаменита галичанка та королева смаколиків Дарія Цвек перетворила у справжнє кулінарне творіння. 

Ідеальним доповненням до львівського сирника вважається горнятко запашної кави, адже саме цей напій максимально повно розкриває ніжний смак десерту.  

Львівський сирник – чудовий сніданок

Саме за ніч львівський торт сирник гарненько просочиться та смакуватиме якнайкраще! А якщо готувати львівський сирник зранку, доведеться терпіти аж до вечері.

Смачні добавки до львівського сирника, крім родзинок – курага, цукати або інші сухофрукти, наприклад сушене манго чи ананас.

blank

Львівський сирник

Дивовижний львівський сирник – це приклад того, як натхнення та любов творять зі звичайних продуктів справжній бренд. Унікальність львівського сирника у тому, що настоявшись, на відміну від інших страв із домашнього сиру, він стає ще більш соковитим і ніжним. Отже, приготуємо львівський сирник.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Для сирника

  • 500 g домашнього жирного сиру
  • 4 яйця
  • 150 g цукру
  • 2 tbsp манки
  • 100 g вершкового масла кімнатної температури
  • 100 g родзинок
  • 1 лимон
  • 1 tbsp ванільного екстракту

Для шоколадної глазурі

  • 100 g чорного шоколаду (72%)
  • 50 g жирних вершків
  • 1 tbsp меду
  • 20 g води

Кроки приготування

  • Родзинки заливаємо гарячою водою.
  • Дрібно натираємо цедру лимона на тертці, попередньо гарненько її вимивши.
  • Домашній сир перетираємо крізь сито або пропускаємо 2 рази через м'ясорубку.
  • Змішаємо разом домашній сир, манку, лимонну цедру та ретельно перемішаємо інгредієнти разом.
  • Додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло.
  • Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру.
  • Збиваємо жовтки з цукром до посвітління та пишності.
  • Змішаємо жовтки з сирною масою. Додаємо ванільний екстракт.
  • Збиваємо білки в міцну піну. Продовжуючи збивати білки, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо білки, поки вони не стануть гладкими та блискучими до повного розчинення цукру.
  • Поступово вводимо збиті білки в сирну масу.
  • Наприкінці додаємо родзинки, ретельно віджавши з них воду. Маса вийде ніжною та пишною.
  • Покладемо сирну масу у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо львівський торт сирник за температури 180°С протягом 1 години до рум'яного кольору. У процесі випікання торт підніметься, але потім осяде – це нормально. Готовий львівський сирник охолоджуємо.
  • Приготуємо шоколадну глазур: шоколад розтопимо разом з вершками. Потім додаємо в масу воду та мед. Приготована за таким рецептом глазур у холодильнику застигне, але залишиться м'якою, немов густий шоколадний крем.
  • Розподілимо рівномірно глазур по поверхні львівського сирника та поставимо у холодильник на 6-8 годин.
Прокрутка до верху