Чому кекс із моркви дуже корисний
Моркв’яний кекс – дієтичний, але водночас доволі калорійний. Солодкість та соковитість моркви, ситність випічки і неперевершений аромат. Запашний кекс із моркви неабияк смакує з кавою. Такий сніданок створює атмосферу затишку на вихідні. Спекти морквяний кекс доволі просто, а його інгредієнти знайдуться у холодильнику у кожної файної господині.
Моркв’яний кекс: насолода з вітамінами
Ці ласощі не лише смачні, а й насичені вітамінами. Популярність кекса з морквою збільшилася з поширенням практики здорового харчування. Спекти смачний та корисний морквяний кекс у духовці раджу зокрема й для дітей. Вони його оцінять та завжди проситимуть цей десерт на кожні наступні вихідні.
Кекс з моркви з горіхами
Кекс із моркви дуже смачний і поживний, а приготувати цей десерт у духовці дуже просто і швидко. Моркв'яний кекс доповнюю горіхами. Випічка, приготована за цим рецептом, виходить пухкою і дуже смачною. Кекс довго тримає свіжість завдяки моркві у тісті. Для випікання кексу з моркви можна використати одну велику форму або кілька маленьких.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти для кексу з моркви
- 400 g муки
- 100 ml молока
- 4 яєчні білки
- 4 жовтки
- 100 g горіхів
- 100 ml олії
- 200 g цукру
- 2 моркви
- 1 tsp розпушувача
- 1 щіпка солі
- 1 щіпка ванілі
Кроки приготування
- Потерти дві середні моркви на дрібній терці.
- Збити яйця з цукром, а потім висипати муку. У муці зробити невеличку ямку для соди, висипати соду і на муці погасити її оцтом.
- Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси. Додати терту моркву.
- Обсмажити 100 гр горіхів і потовкти.
- Додати 100 мл олії, 100 мл молока або апельсинового соку.
- Всі продукти змішати, окремо збити білки на піну і частинками додати до тіста.
- Випікати морквяний кекс при 180 градусах протягом 40-45хв.