Смачного!
Капкейки
Капкейк – маленьке бісквітне тістечко, стильно прикрашений кекс. У перекладі з англійської cupcake означає «торт у чашці». Але рецепт капкейків набагато простіший, готується швидше тортів. До тіста можна додавати ягоди, горіхи, родзинки. Є рецепти шоколадних капкейків, з апельсинами. Вам неодмінно сподобаються бананові капкейки – рецепт українською дуже смачний і швидкий, головне витримати чіткі пропорції компонентів.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 150 g цукру
- 130 g пшеничного борошна
- 1 tsp розпушувача
- 1 яйце
- 0,5 tsp соди
- 100 g бананів
- 100 ml молока
- 50 g вершкового масла
- 50 g шоколаду
- Щіпка солі
- Ванільний цукор
Кроки приготування
- Змішаємо цукор, борошно, розпушувач, сіль і соду.
- В іншій мисці розтираємо виделкою банан, додаємо яйце, молоко, масло та ванілін. Збиваємо міксером 2-3 хвилини. «Молоко та яйце повинні бути кімнатної температури, масло розтопленим. 100 г бананів – це 2 банани середнього розміру, краще взяти сильно стиглі та м'які»
- Додаємо суміш з борошном до бананової суміші, вимішуємо до однорідності та розподіляємо по формах, вистелених папером. Формочки заповнюємо на три чверті.
- Випікаємо бананові капкейки при 180°С протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
- Готові капкейки прикрасимо шоколадною глазур'ю: банан і шоколад – це чудове поєднання. Для цього розтопимо шоколад на водяній бані. Трохи охолоджуємо та акуратно занурюємо верхівку кожного тістечка в шоколадну масу. «Капкейки можна декорувати білковою глазур'ю, масляним кремом, ягодами, цедрою, кокосовою стружкою або кольоровою кондитерською посипкою»
- Подаємо капкейки в красивих паперових формочках: вони зберігають свіжість і надають десерту привабливість.