blank

Капкейки

Смачного!

blank

Капкейки

Капкейк – маленьке бісквітне тістечко, стильно прикрашений кекс. У перекладі з англійської cupcake означає «торт у чашці». Але рецепт капкейків набагато простіший, готується швидше тортів. До тіста можна додавати ягоди, горіхи, родзинки. Є рецепти шоколадних капкейків, з апельсинами. Вам неодмінно сподобаються бананові капкейки – рецепт українською дуже смачний і швидкий, головне витримати чіткі пропорції компонентів.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 150 g цукру
  • 130 g пшеничного борошна
  • 1 tsp розпушувача
  • 1 яйце
  • 0,5 tsp соди
  • 100 g бананів
  • 100 ml молока
  • 50 g вершкового масла
  • 50 g шоколаду
  • Щіпка солі
  • Ванільний цукор

Кроки приготування

  • Змішаємо цукор, борошно, розпушувач, сіль і соду.
  • В іншій мисці розтираємо виделкою банан, додаємо яйце, молоко, масло та ванілін. Збиваємо міксером 2-3 хвилини. «Молоко та яйце повинні бути кімнатної температури, масло розтопленим. 100 г бананів – це 2 банани середнього розміру, краще взяти сильно стиглі та м'які»
  • Додаємо суміш з борошном до бананової суміші, вимішуємо до однорідності та розподіляємо по формах, вистелених папером. Формочки заповнюємо на три чверті.
  • Випікаємо бананові капкейки при 180°С протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  • Готові капкейки прикрасимо шоколадною глазур'ю: банан і шоколад – це чудове поєднання. Для цього розтопимо шоколад на водяній бані. Трохи охолоджуємо та акуратно занурюємо верхівку кожного тістечка в шоколадну масу. «Капкейки можна декорувати білковою глазур'ю, масляним кремом, ягодами, цедрою, кокосовою стружкою або кольоровою кондитерською посипкою»
  • Подаємо капкейки в красивих паперових формочках: вони зберігають свіжість і надають десерту привабливість.
Прокрутка до верху