Грибний суп
Жодна кухарська книга чи кулінарний сайт не обійдеться без рецепта грибного супу. Традиційні для наших широт грибна юшка чи грибна зупа з гречкою, притаманний для європейської чи північноамериканської кухні грибний суп-пюре, всі ці рецепти сьогодні доступні і зовсім не складні в приготуванні. Зазвичай для грибного супу-пюре використовують печериці, класична грибна юшка, певна річ, не обійдеться без білих грибів. З прянощів до грибної зупи дуже пасують мускатний горіх та чорний перець, з зелені - петрушка. Ми пропонуємо вам два рецепти традиційних грибних зуп, для приготування яких знадобиться зовсім мало часу.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Грибна юшка
- 100 g сушених білих грибів
- 2 зубчики часнику
- 1 морквина
- 2 цибулини
- 2 tbsp борошна
- 200 g сметани
- петрушка
- сіль, перець
- олія
Кроки приготування
- Гриби замочити на кілька годин, а краще на ніч. Зцідити, рідину відставити, гриби промити, аби не було піску і порізати на невеликі шматочки.
- Рідину, в якій замочувались гриби, процідити, розвести 2 л води, додати гриби і варити все разом біля 40-50 хв.
- Приготувати засмажку з дрібно нарізаних моркви та цибулі, коли овочі стануть м'якими додати муку, через пару хвилин влити сметану і трохи юшки, в якій варяться гриби. Дуже добре вимішати, щоби не було грудок.
- Додати зажарку до вивару з грибами, перемішати, додати лавровий листок, сіль, перець, накрити і готувати на невеликому вогні ще хвилин десять. Виключити, вийняти лавровий листок і дати настоятись.