Гороховий суп-пюре
Як варити гороховий суп-пюре залежить від того, який горох ви використовуєте. Зі свіжого або замороженого горошку готують, наприклад, ніжний гороховий суп-пюре з куркою. Перед тим, як приготувати гороховий суп-пюре із сухого гороху, його потрібно замочити на кілька годин. З такого гороху особливо смачним виходить гороховий суп-пюре з копченостями. Зручно варити такий гороховий суп-пюре у мультиварці. За консистенцією: більше води – вийде гороховий суп, менше – гороховий суп-пюре, ще менше – горохове пюре.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g зеленого горошку (свіжого чи замороженого)
- половина цибулини
- 1 зубок часнику
- 5 листків салату
- 1 tbsp олії
- 150 ml вершків
- сіль за смаком
Кроки приготування
- Очищаємо цибулю, добре миємо і нарізаємо півкільцями.
- Часник очищаємо та нарізаємо скибочками.
- У сотейнику розігріваємо оливкову олію.
- Обсмажуємо цибулю та часник на середньому вогні до м'якості (7 хвилин). Потрібно стежити, щоб вони не пересмажилися та не стали жорсткими!
- Нарізаємо салат.
- Додаємо салат до цибулі та часнику. Перемішуємо та смажимо ще 2-3 хвилини.
- Додаємо горошок. Наливаємо води так, щоб вона лише покривала овочі. Солимо. Варимо суп-крем із зеленого горошку 20-30 хвилин.
- Чим потужнішим буде блендер, тим ніжніше вийде суп, тому що слабким блендером не вдасться подрібнити зелений горошок у однорідне пюре.
- Додаємо вершки та ще раз збиваємо суп.
- Крем-суп із горошку готовий. Смачного!