гороховий суп-пюре

Гороховий суп-пюре

гороховий суп-пюре

Гороховий суп-пюре

Як варити гороховий суп-пюре залежить від того, який горох ви використовуєте. Зі свіжого або замороженого горошку готують, наприклад, ніжний гороховий суп-пюре з куркою. Перед тим, як приготувати гороховий суп-пюре із сухого гороху, його потрібно замочити на кілька годин. З такого гороху особливо смачним виходить гороховий суп-пюре з копченостями. Зручно варити такий гороховий суп-пюре у мультиварці. За консистенцією: більше води – вийде гороховий суп, менше – гороховий суп-пюре, ще менше – горохове пюре.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g зеленого горошку (свіжого чи замороженого)
  • половина цибулини
  • 1 зубок часнику
  • 5 листків салату
  • 1 tbsp олії
  • 150 ml вершків
  • сіль за смаком

Кроки приготування

  • Очищаємо цибулю, добре миємо і нарізаємо півкільцями.
  • Часник очищаємо та нарізаємо скибочками.
  • У сотейнику розігріваємо оливкову олію.
  • Обсмажуємо цибулю та часник на середньому вогні до м'якості (7 хвилин). Потрібно стежити, щоб вони не пересмажилися та не стали жорсткими!
  • Нарізаємо салат.
  • Додаємо салат до цибулі та часнику. Перемішуємо та смажимо ще 2-3 хвилини.
  • Додаємо горошок. Наливаємо води так, щоб вона лише покривала овочі. Солимо. Варимо суп-крем із зеленого горошку 20-30 хвилин.
  • Чим потужнішим буде блендер, тим ніжніше вийде суп, тому що слабким блендером не вдасться подрібнити зелений горошок у однорідне пюре.
  • Додаємо вершки та ще раз збиваємо суп.
  • Крем-суп із горошку готовий. Смачного!
Прокрутка до верху