горішки

Горішки зі згущеним молоком

Крем для горішків  

Як бачите, у рецепті печива горішки особливих секретів немає – це звичайне пісочне тісто. А крем можна приготувати найрізноманітніший. Звичайне згущене молоко змішаємо з крихтами тіста – виходить доволі ніжний крем.

Якщо варену згущене молоко з’єднаємо з вершковим маслом, отримаємо щільний крем, який не витікає. Горішки з згущонкою чудово триматимуться та не розпадатимуться. Відмінно смакуватиме нутела.

Рецепт горішків зі згущонкою на свято і просто так

Якщо вам подобаються м’які горішки, то замість вершкового масла варто спробувати майонез або наполовину замінити вершкове масло сметаною. Таке тісто на горішки доцільно перед випіканням поставити у холодильник на 30-40 хвилин.

Як спекти горішки

Домашні рецепти горішків з згущонкою – це зовсім не та випічка, яку пропонують більшість магазинів. Візуально вони схожі, проте смак є набагато кращим. 

Спекти горішки на газу дуже просто. Підготуйте тісто та розігрійте форму на вогні, поклавши її на одну з канфорок плити. Випікайте половинки печива протягом 1 хвилини, перевертаючи горішницю на обидва боки.  

Печево горішки на смальці

Дехто з господинь віддає перевагу готувати печиво горішки на смальці. Такий рецепт практично не відрізняється від класичного: з’єднайте 100 г масла з 50 г смальцю, 3 яйцями, 120 мл цукру, 3-4 ст. л. майонезу, 50 мл крохмалю та 1/2 ч. л. соди. Перемішавши, поступово додавайте 250 мл борошна. Начинку обирайте на свій смак. 

горішки

Горішки зі згущеним молоком

Колись горішки, грибочки, шишечки вважалися дуже оригінальним десертом. Не у кожної господині була спеціальна форма для випікання, та й щоб спекти смачні охайні горішки потрібні певні навички. Сьогодні купити готові горішки зі згущонкою можна легко, але домашні, звісно, смакують краще. Швидше записуйте рецепт горішків у горішниці, готуйте та смакуйте з насолодою.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 150 g вершкового масла
  • 2 яйця
  • 250 g борошна
  • 100 g цукру
  • 1/2 tsp соди
  • 1/2 tsp оцту
  • щіпка солі
  • ваніль

Кроки приготування

  • Збиваємо яйця з щіпкою солі.
  • Додаємо цукор, погашену соду, половину порції муки, м’яке масло й розтираємо ложкою.
  • Поступово розмішуючи, додаємо решту муки й отримуємо пластичне тісто для горішків.
  • В залежності від форми вашої горішниці, далі можна розкачати тісто на столі й вирізати кружальця або руками вкладати у форму невеличкі шматочки тіста. Форму перед випіканням добре розігріваємо та змащуємо олією.
  • Отримуємо половинки горішків, які наповнюємо кремом з вареного згущеного молока, а всередину можна вкласти часточку справжнього волоського горіха.
  • Готові горішки зі згущеним молоком прикрашаємо цукровою пудрою, кокосовою стружкою або шоколадною помадкою.
Прокрутка до верху