Go Back
горішки

Горішки зі згущеним молоком

Колись горішки, грибочки, шишечки вважалися дуже оригінальним десертом. Не у кожної господині була спеціальна форма для випікання, та й щоб спекти смачні охайні горішки потрібні певні навички. Сьогодні купити готові горішки зі згущонкою можна легко, але домашні, звісно, смакують краще. Швидше записуйте рецепт горішків у горішниці, готуйте та смакуйте з насолодою.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 150 g вершкового масла
  • 2 яйця
  • 250 g борошна
  • 100 g цукру
  • 1/2 tsp соди
  • 1/2 tsp оцту
  • щіпка солі
  • ваніль

Кроки приготування

  • Збиваємо яйця з щіпкою солі.
  • Додаємо цукор, погашену соду, половину порції муки, м’яке масло й розтираємо ложкою.
  • Поступово розмішуючи, додаємо решту муки й отримуємо пластичне тісто для горішків.
  • В залежності від форми вашої горішниці, далі можна розкачати тісто на столі й вирізати кружальця або руками вкладати у форму невеличкі шматочки тіста. Форму перед випіканням добре розігріваємо та змащуємо олією.
  • Отримуємо половинки горішків, які наповнюємо кремом з вареного згущеного молока, а всередину можна вкласти часточку справжнього волоського горіха.
  • Готові горішки зі згущеним молоком прикрашаємо цукровою пудрою, кокосовою стружкою або шоколадною помадкою.
QR Code linking back to recipe