blank

Французький хліб

blank

Французький хліб

Французький хліб, Pain d'Epices, завжди виходить неймовірно ароматним. Пористий, солодкуватий, з легким гречаним запахом, просочений вишуканими запашними прянощами, він залишає довгий і незабутній післясмак. Одним із вирішальних інгредієнтів є натуральний мед.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 250 g меду
  • 250 g борошна
  • 100 g цукрової пудри
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1 tsp пакетик ванільного цукру
  • 1 tsp зеленого анісу
  • 1 tsp імбирного порошку
  • 1 tsp запашного перцю
  • 1 tsp ертого мускатного горіху
  • 1 tsp меленої кориці
  • 2 qt яйця
  • 10 cups молока

Кроки приготування

  • Нагріваємо 250 г меду на сковороді або у мікрохвильовій печі.
  • Змішуємо борошно з розпушувачем, цукром і спеціями.
  • Додаємо теплий мед, розмішуючи дерев'яною ложкою.
  • Поступово додаємо 2 яйця, а потім трохи теплого молока, щоб перемішати все разом.
  • Розігріваємо духовку до 160°C.
  • Виливаємо суміш у добре змащену маслом (використовуйте аркуш паперового рушника) і присипану борошном форму для кексу.
  • Поставте у духовку і випікайте від 1 до 1 години 15 хвилин.
  • Виймаємо хліб, коли він повністю охолоне. Зачекайте щонайменше 24 години, перш ніж їсти.
  • Можна зберігати протягом тижня, загорнувши у фольгу.
Прокрутка до верху