Шоколадний фондан
Шоколадний фондан – це незмінна класика, яка вас ніколи не підведе. Насичений смак чорного шоколаду та ніжна серединка – не відмовляйте собі та близьким у такій простій та вишуканій насолоді.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 50 g борошна
- 200 g чорного шоколаду
- 150 g цукру
- 3 яйця
- 150 g вершкового масла кімнатної температури
Кроки приготування
- На водяну баню на середньому вогні поставити каструлю з подрібненим шоколадом, додавши 3 столові ложки води.
- Тим часом в мисці дерев’яною ложкою або міксером перетерти масло з цукром в масу, аж поки вона не стане легкою та однорідною.
- Почергово додавати в масляну масу по одному яйці і по частині борошна, не перестаючи ретельно перемішувати тісто щоразу вручну чи міксером.
- Коли яйця і борошно будуть додані і тісто буде однорідним, додати розтоплений шоколад і перемішати ложкою.
- Вилити масу у змащену маслом форму та випікати в нагрітій до 150 градусів духовці 25-30 хв. Можна також випікати фондан у індивідуальних формочках, але тоді час випікання доведеться трішки скоротити.
- Коли десерт повністю охолоне – притрусити цукровою пудрою.