фондан

Шоколадний фондан

фондан

Шоколадний фондан

Шоколадний фондан – це незмінна класика, яка вас ніколи не підведе. Насичений смак чорного шоколаду та ніжна серединка – не відмовляйте собі та близьким у такій простій та вишуканій насолоді.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 5 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 50 g борошна
  • 200 g чорного шоколаду
  • 150 g цукру
  • 3 яйця
  • 150 g вершкового масла кімнатної температури

Кроки приготування

  • На водяну баню на середньому вогні поставити каструлю з подрібненим шоколадом, додавши 3 столові ложки води.
  • Тим часом в мисці дерев’яною ложкою або міксером перетерти масло з цукром в масу, аж поки вона не стане легкою та однорідною.
  • Почергово додавати в масляну масу по одному яйці і по частині борошна, не перестаючи ретельно перемішувати тісто щоразу вручну чи міксером.
  • Коли яйця і борошно будуть додані і тісто буде однорідним, додати розтоплений шоколад і перемішати ложкою.
  • Вилити масу у змащену маслом форму та випікати в нагрітій до 150 градусів духовці 25-30 хв. Можна також випікати фондан у індивідуальних формочках, але тоді час випікання доведеться трішки скоротити.
  • Коли десерт повністю охолоне – притрусити цукровою пудрою.
Прокрутка до верху