Смачні еклери в домашніх умовах
Еклери – це один з найулюбленіших десертів, який заполонив серця багатьох жінок та чоловіків. М’якість тіста та приємний аромат справлять на вас чудові враження. Ми підготували простий рецепт смачних еклерів, який точно вразить вас та вашу сім’ю. Вони відмінно підійдуть до чаю, кави та як перекус.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
Тісто:
- 1 cups борошна
- 4 яєць
- 90 g вершкового масла
- 220 ml води
- дрібка солі
- рослинна олія
Начинка:
- 5 яєць
- 400 ml молока
- 1 cups цукру
- 7 g ванільного цукру
- 50 g борошна
- 100 g вершкового масла
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- Злегка розтопіть вершкове масло.
- В каструлю додайте воду, сіль та вершкове масло.
- Покладіть її на вогонь та помішуйте постійно до закипання суміші.
- Додайте склянку борошна та перемішайте.
- Залиште масу на 1-2 хвилини та повільному вогні, постійно помішуючи. Охолодіть тісто до 35 градусів.
- Поступово додавайте яйця, перемішуючи тісто.
- Деко для випікання застеліть пергаментом та змастіть рослинною олією.
- За допомогою кондитерського мішка сформуйте довгуваті еклери.
- Розігрійте духовку. Випікайте еклери протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів.
- Щоб приготувати начинку, змішайте яйця зі звичайним та ванільним цукром.
- Додавайте борошно та молоко, не забуваючи помішувати.
- Злегка розтопіть вершкове масло.
- Доведіть суміш до кипіння та помішуйте. Додайте туди розтоплене масло і збийте крем до однорідності.
- За допомогою кондитерського мішка додайте начинку в еклери.
- Зверху посипте цукровою пудрою.