blank

Домашні іриски

В іншому рецепті пропонуємо приготувати карамельні іриски всього з трьох інгредієнтів, з більш звичною нам з дитинства «тягучо-гемовою» текстурою і сильно вираженим карамельним смаком. 

Час на приготування 15 хв

Час на охолодження 2 год

  • 150 гр цукру
  • 100 мл жирних вершків
  • 30 гр масла

Кроки рецепта:

  1. Готуємо форму, вистеляємо її пергаментним папером та ретельно змазуємо маслом.
  2. На невеликому вогні розтоплюємо цукор, постійно помішуючи. Не дати цукрові змінити колір і тим паче пригоріти, це зіпсує смак.
  3. Додаємо вершки не перестаючи інтенсивно мішати суміш, яка починає карамелізуватись і гуснути. Готуємо протягом кількох хвилин і слідкуємо за тим, щоби суміш не підгоріла. 
  4. Не перестаючи помішувати додаємо масло і готуємо ще 3-4 хв.
  5. Виливаємо суміш у форму і охолоджуємо. 
  6. Нарізуємо акуратними кусочками. Ідеально смакує з кавою чи чаєм.
blank

Домашні іриски

Ностальгія з дитинства для кожного, незалежно від віку чи національності – іриска з карамельним смаком, англійською відома як fudge. Насправді, цьому виду цукерків вже понад 200 років і почали вони свою подорож світом з Нью-Йорку. Базовий рецепт простий, а додавши какао ви легко перетворите класичні іриски на шоколадні.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Американська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 250 g коричневого цукру
  • 20 ml невареного згущеного молока
  • 75 g вершкового масла
  • 60 ml молока
  • ванільний екстракт або ванільний цукор

Кроки приготування

  • Готуємо форму, в якій будемо охолоджувати нашу карамельну суміш. Застеляємо її пергаментом і ретельно змащуємо розтопленим маслом.
  • Ставимо каструлю з середньої товщини стінками на невеликий вогонь і по черзі додаємо туди цукор, масло, молоко, ваніль та згущене молоко.
  • Не перестаючи постійно помішувати готуємо приблизно 15 хвилин. Суміш повинна слабо кипіти, важливо не переставати помішувати і не давати підгоріти.
  • Після 15 хвилин суміш починає помітно карамелізуватись, продовжуємо готувати дуже уважно, не перестаючи помішувати і слідкуючи за кольором. На цей етап йде приблизно 5-7 хвилин і суміш стає красивого коричневого кольору.
  • Виливаємо суміш у форму шаром товщиною до 2 см і охолоджуємо протягом пари годин.
  • Дістаємо з форми і нарізаємо акуратними квадратиками. Іриски чудово зберігаються у металевій коробці на пергаментному папері.
Прокрутка до верху