Чорнослив з горіхами
При додаванні чорносливу у різні блюда – борщ, смажені свині реберця, різноманітні десерти й салати, страви набувають надзвичайно пікантного смаку.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 2
Інгредієнти для рецепту
- 300 g чорносливу
- 200 ml сметани
- 3 tbsp цукру
- волоські горіхи
- 10 g ванільного цукру
Кроки приготування
- Чорнослив заливаємо окропом, залишаємо на 15-20 хвилин. Ретельно промиваємо, викладаємо на серветку для підсихання.
- Кожну сливку фаршируємо волоськими горішками й розкладаємо у креманки або інший посуд.
- До сметани додаємо цукор, ваніль і збиваємо до пишної маси й повного розчинення цукру.
- Збиту сметану викладаємо зверху фаршированих слив. Цей простий десерт можна також викладати шарами, але останнім шаром має бути сметанковий крем.
- Посипаємо наш швидкий і смачний десерт чорнослив з горіхами тертим шоколадом, трішки охолоджуємо й смакуємо!